Artık Hamile Kabin Görevlileri Kovulmayacak

kabin-memuru-hamile

 

Singapur Havayolları, birinci sınıf kabin hizmetleri için her zaman tercih edilmiştir. Ancak, havayolu şirketinin kötü bir kuralı vardı: Bir kabin ekibi hamile kalırsa, istifa edip havayolundan ayrılmak zorunda kalıyordu. Uygulama, cinsiyet ayrımcılığı olduğu için çok eleştirildi ve sonunda Singapur Havayolları’nın bu kuralı geri almasına neden oldu.

Yeni kurallar bu yıl 15 Temmuz’da güncellenmeden önce, Singapur Havayolları ile uçan kabin ekibinin hamileliliğini açıklamak zorunda olması ve ücretsiz izne çıkarılması gerekiyordu. Doğum gerçekleştikten sonra, yeni anneler çocuklarının doğum belgesini bayrak taşıyıcıya teslim etmek ve istifa etmek zorundaydılar.

Bebek bekleyen kabin ekibi için yer görevine atanma hakları mevcut değildi. Doğumdan sonra havayolu ile tekrar uçmak isterse, geri dönen bir ekip programı kapsamında yeniden iş başvurusu yapmaları gerekiyordu.

Cinsiyet eşitliği grupları, halk ve aktivistlerden gelen ayrımcılık ve adaletsizliğe yönelik sert eleştirilere rağmen, Singapur Havayolları on yıldan fazla bir süredir bu politikasını sürdürdü.

Yeni kurala göre, Singapur Havayolları hamile kabin ekibine en az 3 ay ve en fazla 9 ay sürecek yer görevine atamayı kabul ettiğinden, kabin ekibinin bebek bekleme durumu biraz daha iyi hale geldi.

Bir yetkili, “Yetenekli çalışanlarımızı elde tutmak için çalışmaya devam ediyoruz ve hamilelikleri sırasında ve sonrasında kabin ekibimize daha fazla destek vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Bebek bekleyen kabin memurları ücretsiz izne ayrılacak olsa da, istifa etmeleri gerekmiyor ve ücretli doğum izni alana kadar finansal ihtiyaçlarını karşılamak için gerektiği kadar yer görevi pozisyonuna başvurabilirler. Doğum izninden sonra uçuş görevlerine devam edebilecekleri belirtiliyor.

Exit mobile version