Artık Denetim Geliyor

Artık Denetim Geliyor
Havayolları tarafından yolculara dayatılan gizli ücretler Sivil Havacılık tarafından (CAA) ayarlanacak ve özellikle Ryanair ince bir eleme ile yüz yüze kalacak.
İngiltere’de bilet satışı yapan tüm havayollarının maliyetleri mercek altına alınıyor. Yolcular açık ve net şekilde ne ödeyeceklerini bilecek ve beklenmedik ekstra harcama yükü altında kalmayacak.. İsim değişikliği yapılması, diğer temel hizmet ücretleri, havaalanında check-in yerine online üzerinden talepler ve yeniden verilen biniş kartları *watchdog tarafından irdelenecek.
*Yani belli zaman aralıklarıyla yapılan test ve kontroller ile illegal yollara başvurulup vurulmadığı denetime tabi olacak. Bu aşamada; Ryanair’in tatilciler için hangi ekstra ücretleri talep ettiği de açıklığa kavuşacak.
Sivil Havacılık Bakanı Robert Goodwill havayollarının fiyatlandırma sistemlerinin Sivil Havacılık Otoritesinin kontrolüne girdiğini bildirdi. Kararın alınmasıyla önce Ryanair bagaj ücretlerinde indirime gitti.
Tatilciler %50’ye kadar tasarruf edecek. CAA haksız sözleşme şartları üzerinde çalışmaya başlayacak ve stratejik plan 2016-2023 arasında geçerli olacak. Ryanair sözcüsü; ücretler ve harçların web sitelerinde 24 saat boyunca açıkça belirtilmiş olduğunu söylemekle yetindi.

Exit mobile version