Arsenal kadın takımının uçağı kalkışta sol moturu alev aldı

Arsenal

Arsenal kadın takımını Wolfsburg ile oynadıkları Şampiyonlar Ligi yarı final ilk ayağından dönen bir uçak Pazar akşamı pistte alevler içinde kaldı.

Olay Braunschweig Wolfsburg Havaalanında, kalkıştan kısa bir süre önce bir kuşun motora çarparak büyük bir gürültüye neden olmasının ardından meydana geldi.

Boeing 737’nin sol motorundan hemen alevler çıkmaya başladı ve pilotlar, aralarında Arsenal’in A takım kadrosunun da bulunduğu yolcuları hızla güvenli bir yere tahliye etti.

Arsenal, bu sabah güvenli bir şekilde evlerine döndüklerini teyit eden bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘Uçağımız Pazar akşamı Almanya’da kalkıştan önce teknik bir sorun yaşamıştır denildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada;

HAT-2771 sefer sayılı Braunschweig (Almanya) – Londra Stansted,EN (Birleşik Krallık) uçuşunu gerçekleştiren 9H-MPW tescilli Air Horizont Boeing 737-400, Braunschweig’ın 26 numaralı pistinden kalkış için hızlanırken mürettebat kalkışı reddetti, pisti boşaltı ve aprona geri döndü.

Yetkililer, uçak pistin orta noktasında (uzunluk 2300 metre/7500 feet) motor (CFM56) sorunları yaşadığını ve kalkışı reddettiğini bildirdi. Uçak aprona geri dönmüş ve acil durum servisleri tarafından incelenmiştir denildi.

Bir yer görevlisi sol motorun duman çıkardığını ve muhtemelen bir kuş çarpması sonucu arızalandığını rapor etmiş, motor parçaları daha sonra pistte bulunmuştur ifadesini kullandı.

Uçak kalkışının reddedilmesinden yaklaşık 21 saat sonra Braunschweig’da hala yerde bulunmakta.

©AirlineHaber.com

Exit mobile version