Arizona'dan New York'a Giden Uçakta Irk Ayrımcılığı İddiası

Arizona’dan New York’a Giden Uçakta Irk Ayrımcılığı İddiası

5 Ocak’ta Arizona’dan New York’a giden bir American Airlines uçağında, üç siyahi yolcu uçaktan indirildiklerini iddia etti. Alvin Jackson, Emmanuel Jean Joseph ve Xavier Veal isimli yolcular, uçaktan indirilmelerinin nedeni olarak ‘koktuklarının’ belirtildiğini öne sürerek bu durumun ırk ayrımcılığı olduğunu ifade etti.

Yolcular, “American Airlines bizi siyahi olduğumuz için ayırdı, utandırdı ve küçük düşürdü” dedi. Olayla ilgili açıklamalarda, uçakta görevli bir beyaz adamın, kimliği belirsiz bir yolcunun vücut kokusundan şikayetçi olduğu ve bu gerekçeyle siyah yolcuların uçaktan çıkarıldığı belirtildi.

Başka Uçuş Bulunamayınca Yeniden Uçağa Alındılar

Yolcuların ihtiyacına göre aynı istikamete başka bir uçuş ayarlanmaya çalışıldı, ancak uygun bir sefer bulunamayınca tekrar yerlerine geçmelerine izin verildi. Yolcular, uçağa yeniden bindikleri andan itibaren inişe kadar derin bir küçülme, aşağılanma ve endişe duyduklarını belirtti.

Dava dilekçesinde, uçakta “vücut kokusundan dolayı bir gecikme” yaşandığına dair bir anons yapıldığı da ifade edildi.

American Airlines’tan Açıklama

American Airlines ise iddialara ilişkin bir açıklama yaparak, “İddiaları ciddiye alıyoruz ve müşterilerimizin olumlu bir deneyim yaşamalarını istiyoruz. İddialar, temel değerlerimizi veya insanlara değer verme amacımızı yansıtmadığı için ekiplerimiz şu anda konuyu araştırmaktadır” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir