Antonov

Antonov AN-26 kargo uçağı inişte pistten çıktı

Kinshasa’dan Lisala’ya (Kongo Demokratik Cumhuriyeti) sıtma ile mücadele için tıbbi malzeme taşıyan 9S-AFP tescilli bir Air Kasai Antonov AN-26 kargo uçağı, saat 13:00L (12:00Z) civarında şiddetli rüzgar ve yağmur altında Lisala’nın 05 numaralı pistine iniş yapmış, uçak pistin (çakıl, 2200 metre/7200 feet) sonundan önce duramamış ve pistin sonunu aşarak yaklaşık 200 metre/660 feet ileride N2.1784 E21.5052 pozisyonunda özel bir mülk üzerinde durdu.

Olayda yaralanan olmamış, uçağın iniş takımları ciddi hasar meydana geldi.

Bölge sakinleri iniş sırasında fırtına ve şiddetli yağmur olduğunu bildirdi. Pist 33 yıl önce asfaltla kaplanmış ancak o zamandan beri hiç onarılmamış. Uçak pistin bitiminden yaklaşık 200 metre sonra özel bir evin yakınında durdu.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Ftf23EsXsAAbdYN Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Ftf23EvWIAA KfQ Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Ftf23EzWYAEFzdb Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Ftf23FKWAAA2bvD

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir