Antonov 124 Uçağı, Rusya’da sökülüyor

Antonov-124-Uçağı,-Rusya'da-sökülüyor

 

Rus Volga-Dnepr şirketine ait ve Kasım 2020’de bir kazanın kurbanı olan RA-82042 tescilli büyük Antonov An-124 kargo uçağının kaderi, bu hafta çevrimiçi olarak yayınlanan ve Novosibirsk havaalanında söküldüğünü gösteren yeni fotoğraflarla güncellendi.

Aşağıdaki fotoğraflar ön gövdenin geri kalanından ayrılmış ve diğer birçok parça zaten çıkarılmış olarak uçağın şu anda durumunu göstermektedir.

Kaza anda dünya çapında yankı uyandırdı. Kalkıştan ve iniş takımlarının içeri alınmasından hemen sonra, motorlardan birinin kompresörü parçalanarak uçağın gövdesinde ciddi şekilde hasar görmesine neden oldu.

Mürettebat acil inişe geçti, ancak pistin sonunu yaklaşık 200 metre aştıktan sonra durabildi.

2021 yazında Volga-Dnepr havayolu, Antonov’u uçuşa elverişli hale getirmenin mümkün olacağını bildirdi. Ancak hasarın onarım olanaklarının ötesinde olduğu anlaşılınca şirket daha uçağı filodan çekerek kal etmeye karar verdi.

Gövde yapısal elemanlarını eski koşullara döndürmek mümkün olmadığından, uçak Temmuz ayında sökülmeye başlandı. Yine de, bileşenlerinden bazıları Volga filosunun geri kalanı için yedek parça olarak faydalı olacaktır.

Exit mobile version