Antalya Havalimanı’nda Turkish Cargo Tesisinin Açılışı!

Antalya Havalimanı'nda Turkish Cargo Tesisinin Açılışı!

Antalya Havalimanı, Turkish Cargo’nun yeni kargo tesisinin açılışına ev sahipliği yaptı. Açılış törenine katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya’nın hem turizm hem de tarım açısından önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak, bu yeni tesisin bölgenin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Dünya Çapında Hava Kargo Hizmeti

Turkish Cargo, dünya genelinde 340’tan fazla destinasyona hava kargo hizmeti sunuyor. Vali Şahin, şirketin genel gönderimlerden hassas kargolara, tarımsal ürünlerden savunma sanayine kadar geniş bir ürün yelpazesini hızlı bir şekilde taşımasının, Antalya’nın lojistik potansiyelini artırarak ihracat ve ekonomik büyümeye katkıda bulunacağını ifade etti.

“İstikbal Göklerdedir” Vizyonuyla Büyüme

Açılışta yaptığı konuşmada Vali Şahin, Türk havacılık sektörünün son 30 yıl içinde büyük atılımlar yaptığını ve ülke genelinde kaliteli havalimanları bulunduğunu belirtti. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” vizyonunun, Türk Hava Yolları’nın dünya genelindeki başarılarına da yansıdığını vurguladı.

Yeni Rekorların Merkezi Olacak

Antalya’nın tarımda önemli bir şehir olduğunu ifade eden Vali Şahin, “Antalya, meyve, sebze ve kritik tarım ürünlerinin üretiminde lider konumdadır. Ayrıca, sebze tohumunu kontrol altında tutan en önemli şehirlerden biridir.” dedi. Antalya Havalimanı’nın, günlük 1207 uçak inişi ile yaz aylarında rekor kırdığını belirten Şahin, bu yoğunluğa yanıt verecek şekilde genişleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Açılış Töreninde Ödüller Verildi

Açılış konuşmasının ardından Vali Şahin, DSV Hava Deniz Taşımacılık A.Ş.’ye 2023 Yılı Antalya Çıkışlı Yılın Acentesi Ödülü’nü takdim etti. Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin’in yanı sıra Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman, DHMİ Antalya Başmüdürü Durdali Şavkar ve THY Kargo Başkan Yardımcısı Ali Türk de katıldı.

Exit mobile version