Antalya Havalimanı’nda Rekor Uçak ve Yolcu Trafiği

Antalya Havalimanı'nda Rekor Uçak ve Yolcu Trafiği

Antalya Havalimanı’nda arife gününde 1100 uçak ve 200 bin yolcu trafiği yaşandı. Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde 1 milyondan fazla tatilcinin beklendiği Antalya’da, neredeyse dakikada 1 uçak iniş yapıyor veya havalanıyor.

Turizm Merkezleri Dolup Taştı

Türkiye’de en yoğun talebin yaşandığı Antalya’da, turizm bölgeleri Alanya, Side, Boğazkent, Belek, Kundu, Lara, Konyaaltı, Kemer, Çıralı, Olimpos, Adrasan, Demre ve Kaş-Kalkan, yerli ve yabancı turistlerle en kalabalık günlerini yaşıyor.

Antalya’da Bayram Yoğunluğu

Antalya’nın şehir girişleri ve otogarındaki yoğunluğun yanı sıra Antalya Havalimanı’nda bu yılın en yüksek hareketliliği yaşanıyor. Nüfusu 2,7 milyon olan Antalya’nın bayram nüfusunun 4 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Dakikada 1 Uçak Trafiği

Tatilcilerin 4-5 günlük planlar yaptığı Antalya’da en yoğun hareketlilik havalimanında yaşanıyor. Arife gününde 1100 uçak trafiği kaydedildi. DHMİ Antalya Başmüdürlüğü’nün koordinasyonunda bir taraftan inşaat çalışmaları devam ederken, havalimanında neredeyse dakikada 1 uçak iniş yapıyor veya havalanıyor.

Günlük 200 Bin Yolcu

Antalya Havalimanı’nda bir günde hizmet verilen yolcu sayısı 200 bine ulaştı. Arife günündeki uçak ve yolcu trafiği, bu yılın şu ana kadarki en yüksek rakamları oldu.

Exit mobile version