Antalya Havalimanı Rekor Kırdı: 4 Bin 300 Uçak İndi!

Antalya Havalimanı Rekor Kırdı: 4 Bin 300 Uçak İndi!

Kurban Bayramı süresince Antalya’ya rekor sayıda ziyaretçi geldi. Antalya Havalimanı’nda 4 bin 300 uçak iniş kalkış yaparken, karayoluyla şehre 1 milyon 20 bin araç ve 7 bin 168 yolcu otobüsü giriş yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Daire Başkanı Nurettin Şengül, bayramda yaşanan yoğun trafiği değerlendirdi. Şengül, “Bayramın okulların kapanışına denk gelmesi ve dokuz günlük tatilin ilan edilmesiyle Türkiye’nin dört bir yanından büyük bir akın yaşandı. Antalya’nın tüm giriş noktalarında toplam 1 milyon 20 bin araç girişi oldu. Ortalama 3 kişi hesaplarsak, bu araçlar yaklaşık 3 milyon ziyaretçi getirdi” dedi.

Havalimanında Rekor Trafik: 4 Bin 300 Uçak İndi

Şengül, otobüs terminallerinde 7 bin 168 otobüs hareketliliği yaşandığını belirterek, “Terminallerimizde yaklaşık 100 bine yakın nüfus hareketi oldu. Antalya Havalimanı’nda ise arife günü ve bayram boyunca 4 bin 300’e yakın uçak trafiği meydana geldi. 140 bine yakın araç giriş-çıkış yaparak yolcuları havalimanından aldı ve konaklayacakları yerlere götürdü. Arife gününden itibaren kente 4 milyona yakın insan geldi” diye konuştu.

Cumartesi ve Pazar Yoğunluğu Felç Etti

Tatilin son günleriyle aynı trafiğin gidiş yönünde başladığını aktaran Şengül, “125 akıllı kavşakta personelimiz bayram boyunca süreci takip etti. Yoğunluğun azaltılması ve vatandaşların yollarda beklememesi için tedbirler alındı. Diğer kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalarla bu yoğunluğun en aza indirilmesi için çaba gösterdik. Bayramın bitmesiyle özel sektör çalışanlarının dönüşleri başladı. Gidişlerde geliş kadar yoğunluk olmayacak. Cumartesi ve pazar günleri esas yoğunluğu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Dönüş Yolu Uyarısı: Sabırlı Olun, Kurallara Uyulun

Bayram tatili dönüşüne geçen ve çoğunluğu hafta sonu yola çıkacaklara seslenen Şengül, temkinli olunması ve kurallara uyulması çağrısında bulundu. “Dönüşe geçen vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymalarını rica ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda çok fazla kaybımız oldu. Dönüş yolunda sabırlı davranmalarını, daha çok mola vermelerini ve sevdiklerine, evlerine sağ salim ulaşmalarını istiyoruz” dedi.

Exit mobile version