Antalya, 15 Milyon Yabancı Turist ile Sezon Rekorunu Kırdı

Antalya, 15 Milyon Yabancı Turist ile Sezon Rekorunu Kırdı

Antalya, turizmde 2024 sezonunu büyük bir başarıyla tamamlamaya hazırlanıyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’ya gelen yabancı turist sayısının 15 milyonu aştığını duyurdu.

Antalya Turizmi Zirveye Çıkıyor

POYD’un Belek Turizm Merkezi’nde düzenlenen geleneksel aylık toplantısında konuşan Hakan Saatçioğlu, 16 Ekim itibarıyla Antalya ve Gazipaşa havalimanlarına gelen yabancı turist sayısının 15 milyona ulaştığını belirtti. Bu başarıyı, başarılı bir sezon olarak nitelendiren Saatçioğlu, geçen yıla göre önemli bir artış yaşandığını ifade etti.

En fazla turist gönderen ülkeler arasında başı çeken Rusya’dan 3 milyon 250 bin turist gelirken, Almanya’dan 2 milyon 750 bin, İngiltere’den 1 milyon 300 bin ve Polonya’dan 1 milyon 100 bin turist Antalya’yı tercih etti.

2024 Hedefi: 17 Milyon Turist

Yıl sonunda 17 milyon turist hedefine ulaşabileceklerine inandıklarını belirten Saatçioğlu, Antalya’nın dünya çapında tercih edilen bir destinasyon olmayı sürdürdüğünü ve yabancı turist sayısında %7’lik bir artış kaydedildiğini vurguladı.

Turizm Sektöründe Dijital Dönüşüm

Toplantı sırasında ayrıca Protel Satış Direktörü Fatih Tenel, konaklama sektöründe sürdürülebilirlik çalışmalarını destekleyen yazılım ve bulut çözümleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Tenel, dijitalleşmenin otelcilik sektöründeki önemli rolüne dikkat çekti.

Exit mobile version