ANLAYANA

Yazı yazarak; reyting almak, kendinden söz ettirmek, “bravo!” sesleriyle alkışlanmak ne kadar olanaklıysa, başarısızlık da o kadar olanaklı.
Hele, hele havacılık gibi, kimsenin tek başına; “uzmanım” diyemeyeceği bir sektöre yönelik yazı yazıyor ya da bir haberi yorumlama cesaretine giriliyorsa, bu uzmanlık gerektiren konularda yazmak için, son derece dikkatli olunması gerekiyor.
Önceki birçok yazımda da vurguladığım gibi; bu köşede yazabilmek için, yazacağım konu ile ilgili sadece kendi bilgilerime değil, o konuda uzmanlaşmış birçok deneyimli ve mesleklerinde bir numara olmuş arkadaşlarıma da danışıyor, onlarla fikir tartışmasına giriyor ve daha sonra yazmaya çalışıyorum.
Buna karşın, yazdığım konularda teknik bir yanlışlık bulamayan bazı okurlar, benim sadece bir yazar olduğumu unutuyor ve savcı gibi bir tarafı suçlamamı bekliyor. Zaman, zaman; eleştiri yapmış olmak için eleştiriyorlar.
Yapım gereği, eleştiriye son derece açık olduğumdan, yazılarım hakkında okurlar tarafından yapılan tüm yorumları, eleştirileri, kişiselleştirmedikleri sürece bu köşede yayınlarım.
Eleştiriler, ilginçtir ki beni her zaman mutlu etmiştir.
Çünkü, eleştirilerin; seviyeli ve yapıcı olup, kişisel yapımıza saldırı olmadıkça, kendimizi geliştirmek için aldığımız ücretsiz destek olduğuna inanırım.
Bu nedenle, yazımı ve o konudaki düşünce tarzımı eleştiren tüm okurlarımın yorumlarını, diğer okurların değerlendirmesine sunmak ve kendi düşüncemin doğru olup olmadığını anlamak adına yayınlamaktan hiç bir zaman kaçınmıyorum.
Sitemizde yayımlanan haberlere ve köşe yazılarımıza gelen yorumların artması için, sitemizin yeni sisteminde getirdiğimiz, “üye olmadan da yorum atabilme özelliği”, yoğun bir yorum trafiğine sahne oluyor ve bu trafikten de memnun olmadığımız söylenemez.
AirportHaber olarak gücümüzü zorlayarak, sizlere en hızlı ve doğru haber akışını sunmaya çalışıyoruz. Bu haber akışını sunmak için; öncelikle diğerleri gibi haber ajanslarında çıkan haberleri, yabancı basını, uçak yapımcı firmalarını, EASA/FAA/SHGM gibi denetim otoritelerinin sitelerini 24 saat tarıyor ve size yeni haberler sunmaya çabalıyoruz.
Ancak, AirportHaber’i bu sektörde vazgeçilmez yapan, yukarıda tanımladığım ve herkesin kolaylıkla ulaşabileceği haberler değil, kendi uğraşlarımız ile bulduğumuz özel haberler oluyor.
Türkiye’de hiçbir haber 177 ülkede yayınlanmamışken, bu ilk’e sadece AirportHaber’in ulaştığını hatırlarsınız sanırım. Bu özel haberimiz yanında sizlere, buna benzer haberler yapmak için büyük uğraşlar vermeyi sürdürüyoruz.
Kadrosunda benim de köşe yazarı olarak bulunduğum bu site, aslında ülkemizde havacılık sektöründe branşlaşmış bir gazetecilik örneği vermeye çalışıyor.
Tirajı büyük medya organları; hemen, hemen her branşta deneyimli ve o sektörün içinden çıkmış, bilgili, uzman yapılı yazarlar ve danışmanlar kullanırken, havacılık sektöründe yazık ki bu konu hala gerekli önemi kazanmış değil. Benim, beyin cerrahisi ile ilgili bir köşe yazım ne kadar komik kaçarsa, havacılık konusuna uzak bazı yazarların da; benzinle keroseni, FCU ile karbüratörü karıştırmaları ve buna benzer bir çok konuda ahkâm kesmeleri, sektör okurları açısından o kadar komik kaçıyor.
2002 yılından bu yana büyük bir ivmelenmeye sahne olan havacılık sektörümüzün, yazılı ve görsel basınımızda eskiye göre daha çok yer aldığını görmek, aslında sevindirici.
Büyük tirajlı gazetelerin havacılık sayfalarında; yeni versiyon uçakların kabin içi konfigürasyonlarını izleten, business class’ta yedikleri yemeğin hangi sos eşliğinde daha lezzetli olacağını dile getiren yazarlara da gereksinim olabilir. Ancak, bunlardan daha çok, Tolga Turgut gibi havacılık misyonuna sahip yazarların çoğalması, kamuoyunun daha çok bilgilenmesine, gelişen olayları iyi irdelemesine ve her şeyden önemlisi, doğru bilgilenmesine katkı sağlar.
AirportHaber, konularında uzmanlaşmış köşe yazarlarının yanı sıra, haberci kadrosunda da aynı özellikleri yakalamaya yönelik büyük çaba içindedir.
Bu misyonla habercilik yapmak, idealimizi oluşturmuşken, çok yakında Türkiye’de ilk defa kurulmuş olan tematik bir havacılık/turizm TV kanalını, aynı idealler doğrultusunda işleteceğiz. Doyurucu ilginç programlarla, sizi yaslandığınız koltuktan kaldırmamaya çalışacak ve hep birlikte büyük keyif alacağımız programlar sunacağız. Bunun, bizlerin vizyonel düşüncesi olacağından emin olmanızı şimdiden istiyoruz.
Lütfen, bizi okumaya ve izlemeye devam edin.

Exit mobile version