Ankara Esenboğa Havalimanı, Pegasus’un Dublin Uçuşunu Karşıladı

Ankara Esenboğa Havalimanı, Pegasus’un Dublin Uçuşunu Karşıladı

Ankara Esenboğa Havalimanı, Pegasus Hava Yolları’nın Dublin’den gerçekleştirdiği ilk uçuşu törenle karşıladı. Pegasus, Ankara’dan Dublin’e haftada üç gün direkt uçuş düzenleyecek. TAV Havalimanları tarafından işletilen Esenboğa Havalimanı’na inen Airbus A320 tipi uçak, PC1763 sefer sayılı uçuşla Ankara’ya ulaştı.

Yeni Direkt Uçuş Hattı

Pegasus Hava Yolları, Ankara’dan İrlanda’nın başkenti Dublin’e çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada üç gün direkt uçuş düzenlemeye başladı. Bu yeni hattın açılışı, Esenboğa Havalimanı’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer’in Açıklamaları

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, Pegasus’un yeni direkt uçuş hattından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Demirer, “Pegasus’un Ankara ile Dublin arasında uçuşa başlamasından memnuniyet duyuyoruz. İki başkenti birbirine bağlayan bu yeni hatla birlikte, Ankara’dan direkt uçuş gerçekleştirilen destinasyonlar arasına bir yenisinin daha eklenmesinden dolayı mutluyuz. Başkent Ankara’mızı daha fazla destinasyona bağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yolcu Sayısında Artış

Ankara Esenboğa Havalimanı, toplam 23 havayolu ile 27 ülkeye 77 farklı destinasyona karşılıklı uçuş düzenlemekte. 2024’ün ilk beş ayında, geçen yılın aynı dönemine göre dış hatlarda yüzde 34 artışla 1,1 milyon yolcuya hizmet veren Esenboğa Havalimanı, toplam yolcu sayısında yüzde 13’lük bir artışla 4,9 milyon yolcuya ulaştı.

Yeni Hatla Artan Ulaşım İmkânları

Pegasus’un yeni Ankara-Dublin hattı, Ankara’dan yapılan uluslararası uçuş seçeneklerine önemli bir katkı sağladı. Bu yeni uçuş hattı, hem iş hem de turistik seyahatler için büyük bir avantaj sunacak. Yeni uçuş hattının açılışı, Ankara’nın uluslararası havacılık bağlantılarını güçlendirme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Geleceğe Yönelik Planlar

Ankara Esenboğa Havalimanı, yeni destinasyonlarla bağlantılarını artırmaya devam ederek, yolcularına daha fazla seçenek sunmayı hedefliyor. TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer’in de belirttiği gibi, başkent Ankara’nın daha fazla destinasyona bağlanması için çalışmalar hız kesmeden devam edecek.

Exit mobile version