AnadoluJet’in Büyüme Platformu Oluşturmasının 6 Yolu. 2033 yılına kadar 200 uçaklık bir filo işletecek

AnadoluJet'in Büyüme Platformu Oluşturmasının 6 Yolu. 2033 yılına kadar 200 uçaklık bir filo işletecek

AnadoluJet , 2033 yılına kadar filosunda yeni nesil uçaklara sahip olmayı hedefliyor.

AnadoluJet, 2008 yılında Türk Hava Yolları tarafından öncelikle iç pazara hizmet veren düşük maliyetli bir marka olarak kurulmuştu. Türk Hava Yolları Grubu’nun düşük maliyetli Anadolujet için şirketleşme, ağ genişlemesi ve filo dönüşümü ile ilgili güçlü planları bulunmakta. Havayolu, ağını genişletirken yeni nesil filosunun oranını artırmayı planlıyor.

1 – AnadoluJet’in Ortaklığı

Havayolu, ilk on yıl boyunca iç pazara hizmet verdikten sonra, ana şirket tarafından halihazırda sunulan uluslararası destinasyonlara genişlemeyi hedefledi. 2020 yılında havayolu, 20’den fazla rotaya sahip olan Türk Hava Yolları uluslararası rota ağını içerecek şekilde değiştirildi. Türk Hava Yolları, Şubat ayında AnadoluJet’i bağımsız bir havayolu haline getirmeyi planladı.

Temmuz ayında AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi adında yeni bir şirket kuruldu. Taşıyıcı AJet olarak markalanacak ve Türk Hava Yolları’nın %100 iştiraki olarak kalmaya devam edecek. Ana havayolu düşük maliyetli girişimine milyonlarca dolar yatırdı ve LLC olarak işletmeyi hedefliyor. Yasal kuruluş Ağustos ayında tamamlandı ve havayolu 2024 yılında bağımsız olarak faaliyete geçmeyi hedefliyor.

2 – Filo dönüşümü

AnadoluJet, önümüzdeki yıllarda büyük bir ağ ve filo genişlemesi sağlama yolunda ilerliyor. 2017 yılında 37 uçaklık bir filo işleten havayolu, 2019 yılında bu sayıyı 31 uçağa düşürmüştü. Diğer tüm havayolları gibi AnadoluJet de pandemiye bağlı havacılık krizinden etkilendi. Ancak hem ana şirket Türk Hava Yolları hem de AnadoluJet 2021 yılı boyunca toparlanma yolunda ilerlemişti.

Şirket, 2022 yılında filosunu iki katından fazla büyüterek 64 uçaklık güçlü bir filoya sahip oldu. AnadoluJet yeni nesil uçaklara yatırım yaptı ve eski uçaklarının çoğunu enerji tasarruflu bir filo ile değiştirdi. 2022 yılında, AnadoluJet filosunun yaklaşık %26’sı yeni nesil uçaklardan oluştu. Filo genişlemesi söz konusu olduğunda 2023’ün ilk üç çeyreği havayolu için farklı değildi.

Eylül ayına kadar AnadoluJet, bir önceki yıla göre yaklaşık %50’lik bir büyüme ile 93 uçaklık bir filo işletiyordu. Havayolu ayrıca yeni nesil filosunun oranını da artırarak %38’e çıkardı. Türk Hava Yolları geçtiğimiz günlerde New York’ta, önümüzdeki on yıl içinde filo genişlemesi ve büyüme planlarını gösteren sunuma ev sahipliği yaptı.

AnadoluJet 2028 yılında 150 uçaklık bir filo işletmeyi planlıyor, bu da beş yıl içinde %60’tan fazla büyüme anlamına geliyor. Havayolu ayrıca filosunun %98’ini yeni nesil uçaklardan oluşturacak. Havayolu, 2033 yılına kadar %33’lük bir büyüme ile 200 uçaklık bir filo işletecek. Havayolu, 2033 yılında filosunun %100’ünün yeni nesil uçaklardan oluşmasını hedefliyor. Bu, sınıftaki en düşük yakıt verimliliğine ve minimum karbon ayak izine ulaşmada önemli bir kilometre taşı olacak.

Önümüzdeki on yıl içinde AnadoluJet filosunu %110’un üzerinde büyütecek. Yatırımcı sunumuna göre havayolu, yüksek yoğunluklu, düşük maliyetli kabin konfigürasyonu sayesinde %10 – %15 daha düşük yakıt yakımı ve ekstra yan gelir elde edecek.

3 – Ağ genişlemesi

AnadoluJet, yeni uçaklarla birlikte uçuş ağının derinliğini ve genişliğini artırıyor. Taşıyıcı, pandemiyle ilgili askıya alma işlemlerinden sonra destinasyonlarının çoğunu geri kazanmakla kalmadı, aynı zamanda yeni uluslararası pazarlarda da muazzam bir büyüme gördü. Havayolu ayrıca, yüksek büyüme oranına sahip pazarlara daha fazla açılmayı hedefliyor.

Seyahat edenlerin genellikle tam hizmet veren havayollarına daha ucuz alternatifler bulduğu biliniyor. AnadoluJet, tatil amaçlı seyahat edenlere tam da bu fırsatı sunmayı hedefliyor. Havayolu ayrıca, Türk Hava Yolları’nın uçuş teklifleri ve diğer hizmetler aracılığıyla zengin bir Türk kültürünü teşvik etme misyonunu da takip etmektedir. Türkiye’nin coğrafi konumu ve tarihi yakınlığı göz önüne alındığında, etnik seyahat pazarı AnadoluJet’e çok yakın.

Önümüzdeki on yıl için planlanan filo büyümesi ile havayolu, sadece ana şirketi Türk Hava Yolları’nı tamamlamakla kalmayıp aynı zamanda bölgedeki diğer düşük maliyetli taşıyıcılarla rekabet edecek yeni destinasyonlar açmayı hedefliyor. Ryanair ve easyJet gibi Avrupalı düşük maliyetli devler Avrupa’daki ikincil havalimanlarında hakim durumdalar. AnadoluJet, Doğu Avrupa bölgesindeki pazar payını büyütmeyi ve hizmetlerini Avrupa’nın ötesine, özellikle de Afrika ve Asya’ya genişletmeyi hedefliyor.

4 – PSS ve Dijital Dönüşüm

AnadoluJet, Ürün Hizmet Sistemleri (PSS) ve Dijital tekliflerdeki dönüşümle güçlü bir platform inşa ediyor. Havayolu, müşterilerine ürün ve hizmetlerin uyumlu bir şekilde sunulmasını sağlamayı amaçlamakta. Havayolu, bağımsız bir sistem kullanarak çevrimiçi bilet satışlarına daha fazla güveniyor. Online bilet satışlarının oranını artırmayı ve böylece operasyonları en başından itibaren kolaylaştırmayı hedefliyor.

AnadoluJet ayrıca, gelişmiş web süreçlerini kullanarak dijital platformunu geliştirebilmekte. AnadoluJet, çevrimiçi platformunda ve mobil uygulamalarında müşteri deneyimini geliştirmeyi hedeflemekte. Müşteriler, havayolu ile uçuş rezervasyonu yapmaya başladıkları andan itibaren hoş bir deneyim yaşamalı. Havayolu, çevrimiçi rezervasyon süreci sırasında ve sonrasında müşteri deneyimini geliştirmek için dijital ortaklarıyla birlikte çalışmakta.

5 – Yan hizmetlerden elde edilen gelir

Havayolu, yolculuklarla ilgili tekliflerini artırarak yan gelir elde etmeyi amaçlamakta. Örneğin, havayolu gelirini artırmak için ekstra bagaj, yemek ve ücretli koltuk seçenekleri sunmayı amaçlamakta. Hizmetler, yolcularının yolculuklarının iyileştirilmesini sağlar. Dünya standartlarında bir havayolu olan Türk Hava Yolları’nın bir parçası olarak AnadoluJet, belirli havalimanlarında müşterilerine lounge erişimini keşfedebilir.

AnadoluJet ayrıca müşterileri için ticari mallar ve ayrıştırılmış ürün ve hizmetler satmak istiyor. Havayolu, müşterilerine uçak içi ikram ve internet hizmetleri sağlama fırsatı görüyor. Bu tür hizmetlerin sağlanması genellikle iş amaçlı seyahat edenleri de çeker ve bu da havayolu için olumlu bir işaret olabilir.

6 – Müşteri odaklı hizmet

Havayolu, güçlü bir sadakat programı aracılığıyla sadık üyelerine yatırım yapmaya istekli. Seyahat puanları sağlamaktan uçuş yükseltmelerine ve diğer hükümlere kadar, havayolu müşterileri ile bir sadakat akışı kurmayı amaçlamakta. Bir sadakat programı oluşturulduğunda özelleştirilmiş ürün teklifleri de daha basit hale geliyor. Üç büyük küresel ittifakın en büyüğü olan Star Alliance’a bağlı olan AnadoluJet, genişletilmiş ağdan faydalanabilir ve Star Alliance ağındaki yolculara müşteri odaklı hizmetler sunabilir.

AnadoluJet, küresel havayolu ve iştirak ağından yararlanarak, yolcular için özelleştirilmiş tekliflerinden önemli ölçüde faydalanabilir. AnadoluJet, uçuşları ve diğer teklifleri ile müşteri memnuniyetine odaklanan müşteri merkezli bir havayolu olmak istiyor. (simpleflying)

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version