AnadoluJet Belgrad seferlerini başlatıyor

AnadoluJet Belgrad seferlerini başlatıyor

AnadoluJet, 1 Aralık’tan itibaren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Belgrad arasında tarifeli seferlere başlıyor. Seferler 186 koltuklu Airbus A320neo, 211 koltuklu A321neo ve 189 koltuklu Boeing 737-800 tipi uçaklarla Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada dört kez gerçekleştirilecek.

Pegasus Havayolları’nın iki şehir arasındaki haftalık dört uçuşuyla doğrudan rekabet edecek olan bu sefer, (IST) ve Sabiha Göçken Havalimanı dikkate alındığında bu kış sezonunda haftalık elli uçuşa ulaşacak olan iki şehir arasındaki frekansları daha da artıracak. Yeni rota, AnadoluJet’in Ankara ve İzmir’den Sırbistan’ın başkentine gerçekleştirdiği mevcut uçuşları tamamlıyor.

Air Serbia ve Türk Hava Yolları geçtiğimiz yıl Belgrad ile İstanbul arasında toplam 380.004 yolcu taşıdı. Buna ek olarak Pegasus, Sabiha Gökçen merkezi ile Sırbistan’ın başkenti arasında 81.730 yolcu daha taşıyarak iki şehir arasında toplam 461.734 yolcuya hizmet verdi.

Türk Hava Yolları, AnadoluJet’in sertifikasyonunu, taşıyıcının ayrı bir varlık olarak faaliyet göstermeye başlayacağı 2024 yaz sezonuna kadar tamamlamayı hedefliyor.

AnadoluJet filosunu bu yılın sonuna kadar seksenin üzerine çıkarmayı planlıyor.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version