AN-124 yüksek teknolojili üç adet ”Uçan Yarış Yatını” Yeni Zelanda’ya uçurdu

an-124

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Offloading in Auckland New ZealandANTONOV Havayolları, 2021 America’s Cup yarışına hazırlık olarak İtalya, İngiltere ve ABD’den üç adet yüksek teknolojili “uçan” yarış yatının Auckland, Yeni Zelanda’ya nakliyesini tamamladı.

ANTONOV’un kurum içi mühendislik ekibi, yedi AN-124-100 Ruslan filosuna 22,8 metre uzunluğunda, 4,9 metre genişliğindeki AC75 sınıfı yatların güvenli bir şekilde yüklenmesini sağlamak için çalıştı.

Yatlar ve destek ekipmanları da dahil olmak üzere her bir gönderinin toplam ağırlığı 20 metrik tona ulaştı.

ANTONOV Havayolları Ticari Direktörü Andriy Blagovisniy, “Mühendislerimiz, Yeni Zelanda’ya uzun yolculuklar için güvenli bir yükleme ve istifleme sistemi geliştirmek için bu benzersiz yatların hava yolu ile sevkiyatını organize eden ekiplerle yakın bir şekilde çalıştı” dedi.

“700 m3’e kadar kargo kabini hacmine sahip AN-124 Ruslan, bu iş için ideal uçaktı.”

İlk yat ‘AMERICAN MAGIC’ ekibi için Providence, Rhode Island, ikincisi İngiliz ‘INEOS Team UK’ için Londra Stansted Havaalanından ve üçüncüsü İtalya ‘LUNA ROSSA’ ekibi için İtalya’dan Milano Bergamo Havalimanı’ndan taşındı.

Rhode Island’dan yolculuk 3 gün sürdü, uçuş Chicago-Illinois ve Honolulu-Hawai’de planlanmış 2 yakıt ikmali için durdu.

İngiltere ve İtalya’dan alınan yatların hava yoluyla nakliyesi de 3 gün sürdü ve Dubai-BAE ve Surabaya- Endonezya’da planlı yakıt ikmali için durdu.

Saatte 50 knot (92.6 km/s) hıza kadar ulaşabilen AC75 yatları, hidrofoiller üzerinde sudan yükselerek “uçacak” şekilde tasarlanmış.

ANTONOV tarafından taşınan 3 yat, önümüzdeki Mart ayında 36. America’s Cup’ta şampiyon olan Emirates Yeni Zelanda Team ve Stars and Stripes Team USA ile yarışacak.

Exit mobile version