Amerika'da İki Uçak Çarpıştı

Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı’nda çarpışan iki uçağın yolcuları, Cuma gecesi soğukta slaytlarla tahliye edilmek zorunda kaldılar.

WestJet, Meksika’nın Cancun kentinden gelen uçakta 168 yolcu ile altı kişilik mürettebat olduğunu ve kazanın, uçak kapıya geçmek üzere beklemedeylen, kapıdan ayrılmakta olan bir Sunwing uçağının çarpması sonucu gerçekleştiğini bildirdi. Kazada aralanan olmadığı bildirildi.

https://youtu.be/LiaKSkor2Bc


Video görüntüleri, yolcuların çığlık attığı gibi uçakların birinden gelen alevleri gösterir. Toronto’nun bir haber ajansı olan Jeremy Cohn, WestJet uçuşundaki mayday çağrısının denetim kulesine seslendi. Pilot acele bir tahliyeyi bildirir ve itfaiyeciler karıştırılır.
Sözcü Lauren Stewart, WestJet’teki yolcuların acilen uçaklardan tahliye edildiğini ve tümünün güvenli bir şekilde terminalde olduğunu ve çarpışma sonrasında gümrükte ağırlandıklarını söyledi.
Westjet’in yaptığı açıklamaya göre, uçağın aprondaki konumu nedeniyle WestJet, konukları acil durum slaytıyla tahliye etmek zorunda kaldı. Hazır bulunan ilk yardım ekibi olaya anında müdaale etti.
Sunwing ise, uçakta mürettebat veya yolcu olmadığını, olay anında havayolu şirketinin yer hizmetleri sağlayıcısı tarafından çekiliyor olduğunu bildirdi.
Kanada Ulaştırma Güvenliği Kurulu kazayı araştırıyor.
Exit mobile version