American Airlines Uçağında “Hepimiz Öleceğiz!” Çığlığı

American-Airlines-Uçağında-Hepimiz-Öleceğiz!-Çığlığı

 

Amerika Brleşik Devletleri’nde Salı günü kros seyahat eden bir American Airlines jet uçağı, bir kadın ayağa kalkıp uçaktaki herkese ölmek üzere olduklarını ve “tövbe etmek” zorunda olduklarını söyleyince Texas’a inmek zorunda kaldı.

American Airlines’a ait 1295 sefer sayılı uçuş, Salı sabahı erken saatlerde Miami’den Los Angeles’a hareket etti. Ancak Airbus A321neo, kabinde bir müşterinin karıştığı rahatsızlıktan sonra El Paso’ya yönlendirildi.

İsmini vermek istemeyen bir yolcu, kimliği belirsiz kadının tuvaleti kullanmak için öne çıktığını ve her şeyin o anda başladığını söyledi.

Bir adamın bir kadın yolcuyu elle taciz ettiğine inanan kadın, adamı ve koltuk arkadaşını kaldırarak “Tövbe edin, tövbe edin, hepimiz öleceğiz” diye bağırmaya başladı. “Kefaret geliyor! Kefaret geliyor!” diye bağırmaya devam etti.

Şiddete başvurmak üzereymiş gibi göründüğü sırada, uçuş görevlileri kadını dizginleyip bir çift esnek manşet takmayı başardılar. Mürettebat onu sakinleştirmeye çalışırken, aynı uçakta görevde olmayan bir polis memuru kadının yanına oturmayı teklif etti.

The Daily Beast’e konuşan yolcuya göre, olaydan önce kadında “kıpır kıpır” görünmesi dışında hiçbir şey olağandışı görünmüyordu.

Bir uçuş görevlisi kadına psikolojisinin iyi olup olmadığını sorduğunda “Hayır” yanıtını verdiği öğrenildi. Uçuş görevlisi daha sonra kadına “bu uçaktan inmesi” gerekip gerekmediğini sorduğunda, “Evet” cevabını aldı.

Uçak, El Paso’ya indiğinde polis ve itfaiye ekipleri uçakta patlayıcı madde araması yaptı.

Emniyet güçleri daha sonra uçağa binerek kadını indirdi. Henüz herhangi bir suçlamada bulunulup bulunulmadığı bilinmiyor.

Salı günkü olaya neyin yol açtığı belli olmasa da Federal Havacılık İdaresi (FAA), havayolu yolcularının tehdit veya şiddet içeren davranışlarla uçuşları kesintiye uğrattığı olaylarda rahatsız edici bir artış gördüğünü açıkladı. (abdpost)

Exit mobile version