American Airlines Uçağına Kargo Konteyneri Çarptı: Motor Hasar Aldı

American Airlines Uçağına Kargo Konteyneri Çarptı: Motor Hasar Aldı

American Airlines’a ait Boeing 787-9 tipi bir uçak, Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı’nda motorlarından birine gevşek bir kargo konteyneri girmesi sonucu ciddi hasar gördü. Olay, Londra Heathrow’dan gelen AA47 sefer sayılı uçağın inişinin ardından terminale doğru taksi yaptığı esnada gerçekleşti.

Olay, uçak taksi yaparken meydana geldi ve ilk belirlemelere göre, muhtemelen standart bir Birim Yükleme Cihazı (ULD) olan kargo konteynerinin, başka bir uçağın neden olduğu zemin rüzgarı sonucu bir servis aracından ayrıldığı öne sürülüyor. Kargo konteyneri, uçağın sağ motoruna çarparak önemli hasara yol açtı.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar, olay sırasında motorun içine giren metalik parçaların görüntülerini içeriyor. Uçuş güvenliği uzmanları, bu tür kazaların önlenmesi için daha sıkı önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Yolcular ve Mürettebat Güvende

Olay sırasında uçaktaki yolcular ve mürettebat herhangi bir tehlike yaşamazken, uçağın hemen bakıma alınacağı bildirildi. American Airlines, kazanın ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir