American Airlines Kabin Ekibinden Dreamliner Yolcu Pencerelerini karartmayı Durdurmasını istedi

AA-KABİN-EKİBİ

Sert, plastik, fiziksel bir pencere gölgeliği bulunmayan Boeing 787 Dreamliner yolcu pencereleri pencere altındaki düğme aracılığıyla elektronik olarak karartılabilir. Ancak aynı zamanda kabin ekibi tarafından da kontrol edilebilir ve yolcu kontrolünden çıkarılabilir.

Boeing 787’nin pencereleri, diğer ticari uçakların pencerelerinden farklı. Bu yüksek teknolojili elektronik pencereler, yolcuların ne kadar ışığın içeri gireceğini kontrol etmelerine olanak tanır. Ancak, kabin ekiplerine de aynı şeyi uçağın tümü için yapmasına olanak tanır. Bu özelliğin artıları ve eksileri var.

“Pencere kenarında oturan müşteriler, kalkış, iniş ve hatta gökyüzünü izlemekten keyif alıyorlar. Boeing 787 pencereleri daha büyük ve elektronik gölgelikleri için benzersiz kontrolere sahip. Bu uçaktaki müşteri deneyimleriyle ilgili son geri bildirimler, pencerelerin uçuş görevlileri tarafından tamamen karartılması ve kilitlenmesi, müşterilerin koltuklarından pencere özelliklerini kontrol edemedikleri için hayal kırıklığına uğramasına neden oluyor. Boeing 787’deki pencere karartmayı kilitlemeyin. Penceredeki her müşterinin kendi isteğine göre kontrol edebilmesi önemlidir.”

Pencere kenarında oturan yolcular için bu kuşkusuz hoş bir karar. Sonuçta, kim uçak içi deneyimin bazı yönleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak istemez ki? Bu, özellikle çarpıcı bir gün doğumu, gün batımı veya aşağıdaki bir şehrin manzarası gibi dışarıdaki dünyanın fotoğraflarını çekmeyi seven yolcular için kullanışlı olabilir. Pencereler karartılmış ve kilitlenmiş olsaydı bu sorun oluyordu.

Öte yandan, elbette, pencere kenarında oturmayan yolcular için bazı endişeler var.

Kabin ekiplerinin pencereleri karartması ve kilitlemesinin ana nedenlerinden biri, uzun mesafeli uçuşlarda yolcuların biraz uyumasına izin vermektir. Dışarıdaki manzara parlak mavi bir gökyüzüyken, bir yolcunun dahili saati onlara uyuma zamanının geldiğini söylüyor olabilir. Bu uyuma arzusu, dışarıda güzel bir manzarayı tercih eden, pencere kenarında oturan bir yolcuda tam tersi olabilir.

Başka bir senaryo, bazı yolcular uçak içi eğlenceleri izlemek için camın karartılmasını isteyebilir. Ama, bir pencerenin açık olmasının neden olduğu ışık parlaması bunu imkansız kılabilir.

Bunun havayolu için nasıl sonuçlandığını ve kabindeki karartılmamış camın yarattığı parlaklık konusunda zıt arzuları olan yolcular arasında daha fazla çatışmaya yol açıp açmayacağını görmek ilginç olacak.

B787 uçaklarında yolcu camlarının nasıl karartıldığı veya aydınlatıldığını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Exit mobile version