Amazon İlk Uçağına Kavuştu!

Amazon uçak filosunu kurma planlarını bu senenin başına doğru açıklamıştı ve şimdiden filosunun ilk uçağına kavuştu bile.

Perşembe günü Seattle’da düzenlenen basın etkinliğinde Amazon Prime Air isimli filosunun ilk uçağının üzerindeki örtüyü kaldırdı. Atlas Air’dan alınan bu Boeing 767 bir kargo uçağına dönüştürüldü. Şirket Atlas ve Air Transport Services Group ile anlaşarak iki yıl içerisinde 40 uçaklık bir filoya sahip olacak. 11 tanesi çoktan çalışmaya başladı bile ancak bu ilk Prime Air uçağı oldu.
Şirketin başkan yardımcısı Dave Clark yaptığı açıklamada artık siparişleri çok daha hızlı bir şekilde iletebileceklerini söyledi. Şirketin ikinci çeyrekte sadece Kuzey Amerika satışları %28 artarak 18 milyar dolara ulaştı. Siteye Prime üye olarak senelik 99 dolar veren üyeler 2 gün içerisinde ücretsiz bir şekilde kargolarına ulaşıyorlar.
Uçak çoğunlukla beyaz ve iki tarafında mavi renkte Prime Air yazısı bulunuyor. Ayrıca kuyrukta da şirketin gülümseyen simgesi var. Kuyruk numarası ise N1997A. Amazon’un kurulduğu yıl olan 1997’ye ithafen yapılmış.

Exit mobile version