ALTIN TAKILAR ÇOCUK BEZİNDEN ÇIKTI

Altın takılar çocuk bezinden çıktı
Frankfurt Havaalanı’na uçan bir kadın yolcu altın takılarını ilginç bir yere sakladı. Ancak gümrük memurları burada da hepsini buldu.
Avrupa ülkelerine altın takıyla girmeye çalışan yolcuların nasıl yakalandığını duyurmaya devam ediyoruz. Değeri 430 Euro’yu geçen eşyaların gümrüğe bildirilmesi ve vergisinin ödenmesi gerekiyor. Aksi taktirde yolcu ceza ödemek zorunda kalıyor. Bu nedenle bazı yolcular yurt dışından satın aldıkları takıları gizleyerek yaşadığı ülkeye sokmaya çalışıyor. Bunu bilen gümrük memurları da aramalarını bu yönde yoğunlaştırıyorlar.
Frankfurt havaalanına uçan bir kadının kolundaki bileziklerden şüphelenen görevliler, yolcunun eşyalarına daha detaylı bakmaya karar verdiler. 65 yaşındaki kadının el çantası açıldığında ise bir bebek bezi dikkat çekti. Röntgen cihazı ile yapılan incelemede bezin içinde 3 altın kolye olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine bez açıldı ve eşyalara el konuldu. Frankfurt Gümrük yetkilisi Isabell Gillmann “Takıların bir bebek bezine saklanması sık rastladığımız bir olay değil” dedi. Yetkililer, Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen yolcu hakkında yasal işlem başlatıldığını ve en az 2783 Euro’luk bir vergi cezasının söz konusu olduğunu bildirdiler.

Exit mobile version