Altaport, dünyanın ilk vertiport otomasyon sistemini kurdu

Altaport,-dünyanın-ilk-vertiport-otomasyon

“Hava Taksiler” olarak da bilinen elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) amacıyla kullanılan hava araçlarının yakında piyasaya sürülmesine müteakiben Altaport, Inc. Dünyanın ilk vertiport otomasyon sistemini (VAS) kurdu.

Altaport platformu, yer altyapısı yöneticileri adına kaynak yönetimi ve planlaması, yer hareketleri emniyet sürecinin izlenmesi, yolcu yönetimi ve ücret tahsilatı gibi bir dizi faaliyeti kontrol etmektedir.

Altaport ile altyapı yöneticileri, personelin iş yükünü azaltırken iniş sürecinin verimliliği, gelir optimizasyonu ve emniyeti artırabilir.

Philo Ventures startup stüdyosu bünyesinde kurulan Altaport, günümüzün yer altyapısını yüksek hacimli eVTOL ve kargo drone trafiğinin geleceğine hazırlama ihtiyacı olduğunu gören eski Airbus ve Google çalışanları tarafından kuruldu.

Altaport’un ve Philo Ventures’ın kurucu ortağı Cory Cozzens, “Sektörün, gelecek talepleri için ciddi anlamda hazırlıksız” olduğunu ifade etti.

eVTOL’lerin piyasaya sürülmesine sadece birkaç yıl kalsa da iniş sürecinin altyapısı, operasyonları yönetmek amacıyla hala arkaik araç setleri kullanmaktadır.

Exit mobile version