Alp Er Tunga Ersoy Gelecek Hedeflerini Açıkladı. ISG, İstanbul’un Uçuş Hub’ı Olmaya Hazırlanıyor

Alp Er Tunga Ersoy Gelecek Hedeflerini Açıkladı. ISG, İstanbul’un Uçuş Hub’ı Olmaya Hazırlanıyor

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (ISG) CEO’su Alp Er Tunga Ersoy, havalimanının bugüne kadar kaydettiği gelişmeleri ve geleceğe yönelik hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.

İstanbul’un Konumu ve ISG’nin Rolü

İstanbul’un 3 kıtanın kesişim noktasında yer almasının havacılık sektörü için büyük bir önemi olduğunu vurgulayan Ersoy, küresel uçuş ağının Asya ve Afrika’ya kaymasıyla birlikte İstanbul’un bir hub olarak daha da öne çıktığını belirtti. Sabiha Gökçen Havalimanı, ekonomik fırsatlar sunan havayolu şirketlerinin tercih ettiği önemli bir aktarım merkezi haline gelmiş durumda. İstanbul’un ana uçuş noktalarına yakınlığı ve çeşitli bağlantılarıyla güçlü bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Büyüme Hızının Getirdiği Zorluklar

Dünya havacılık sektöründe yaşanan agresif büyüme, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da kapasite gereksinimlerini artırıyor. Testleri süren ikinci pistin aktif kullanıma geçmesiyle birlikte, havalimanının yerleşkesinde kapasite artırım ihtiyacının daha belirgin hale geleceğini belirten Ersoy, yetkili otoritelerin değerlendirmeleri doğrultusunda adımlar atılacağını kaydetti.

Altyapı ve Yenileme Çalışmaları

Her gün on binlerce kişinin kullandığı havalimanının altyapısını yenilemenin zorluğuna dikkat çeken Ersoy, 14 yıldır hizmet veren havalimanında gerekli alanlarda yenileme çalışmalarını etkin tedbirlerle belirli bir noktaya getirdiklerini söyledi. Konforu artırmaya yönelik çalışmaların kontrollü bir şekilde devam ettiğini belirten Ersoy, mevcut terminal tesislerini geliştirmek için 24 projenin, yaklaşık 35 milyon euro yatırımla 2025 yılının ilk yarısında tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Nisan ayında kullanıma açılan 474 araç kapasiteli otopark ile kapasitenin yüzde 20 artırılması için yaklaşık 7 milyon euro yatırım yapıldığını da sözlerine ekledi.

Farklı Yönetim Modeli

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın diğer havalimanlarından farklı bir yönetim modeli bulunduğunu belirten Ersoy, ISG’nin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne bağlı olmadığını, düzenleme ve denetim sorumluluğunun Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Başkanlığı altında yer alan HEAŞ tarafından yürütüldüğünü ifade etti. Bu nedenle, ISG’deki karar süreçlerinin diğer havalimanlarından farklı işlediğini vurguladı.

Geniş Erişim Alanı ve Bağlantılar

ISG’nin şehir içi ve çevre illerle güçlü ulaşım bağlantılarına sahip olduğunu belirten Ersoy, havalimanının “Şehrin Havalimanı” söylemini artık “Şehirlerin Havalimanı” olarak değiştirme ihtiyacı doğduğunu söyledi. Konumu dolayısıyla İstanbul dışında 23 milyondan fazla insanın, ISG’ye 2 saatlik ulaşım mesafesinde yaşadığını belirten Ersoy, İstanbul’un yanı sıra Gebze, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Bilecik, Yalova ve Düzce’nin de ISG’nin çerçevesinde olduğunu kaydetti.

ISG’nin Gelecek Hedefleri

Ersoy, ISG’nin bu avantajlarını geliştirerek İstanbul’u dünyanın ve Türkiye’nin farklı şehirlerine daha çok bağlamayı, konforlu, kolay ve hızlı ulaşımın ana adresi haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Havalimanının kapasite artırımı ve yenileme çalışmalarıyla birlikte, ISG’nin Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Asya ve Afrika’nın en büyük aktarma merkezlerinden biri haline gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda yaşanan yoğunluğun yükünü hafifletmek için tüm ekiplerin büyük gayret gösterdiğini ve mevcut alanlarda görevli personel sayısını artırarak, güvenlik noktalarındaki cihaz sayısını çoğaltarak çeşitli optimizasyonları hayata geçirdiklerini belirtti. Yenileme ve optimizasyon çalışmalarının, mevcut trafiği olumsuz etkilemeyecek şekilde planlandığını da sözlerine ekledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 5 ay önce

    Kusura bakmayın ama halen 2.pist tahditli ve ancak deniz yönünden iniş ve kalkışlarda o da gündüz kullanılabiliyor. DHMİ yıllardır bildiği mania kriterine uymayan durum için kulağının üstüne yatmış. Seçim öncesi alelacele törenle açılış yaptılar güya 2.pist ile kapasite ikiye katlanacak diye.. 2.pist çok aktif kullanılsa bile SAW da yeni terminal yapmadan öyle hub olmak güzel bir vizyondan öteye gitmez. Bu arada yeni CEO Bey de işi öğrenmiş, olumsuzlukları kibarca HEAŞ a bağlamış, son iki yıldır YK bşk DHMİ yöneticisi ve arkadaşları idi. Ne yapabildikler? Sadece VIP yi ve makamı kullandılar!

    Cevapla