Almanya'dan MAHAN AIR’E uçuş yasağı

Almanya, İran bayraklı Mahan Air’e Almanya’da uçuş yasağı başlattığını duyurdu.
Almanya, İran’ın havayolu şirketi Mahan Air’e Almanya’da uçuş yasağı başlattığını bildirdi. Almanya’nın Luneburg şehrinin Bölge İdare Mahkemesi yaptığı açıklamada İran’ın hava yolu şirketine dış politika ve güvenlik gerekçesiyle uçuş yasağı uygulanıyor.
İran bayraklı hava yolu firmasının ülke çıkarlarını tehdit ettiğini ifade eden mahkeme, Almanya’nın şirketin hava taşımacılığı için işletme ruhsatını iptal ettiğini açıkladı. Mahkeme ayrıca, şirketin Tahran’dan Düsseldorf ve Münih’e olan uçuşların yasağı için zaman belirlenmesi talebini de kabul etmedi. Mahkeme sunulan raporda, İranlı hava yolunun Suriye’ye askeri teçhizat transferinde bulunduğunu ve Almanya’daki İran istihbarat unsurlarının faaliyetleri sebebiyle yaptırımların sıkılaştığını vurguladı.
Almanya’nın Braunschweig şehrindeki Bölge İdare Mahkemesi, Mahan Air’in kriz bölgelerinin yanı sıra Avrupa’da ki terör eylemleri için uçuşlar yaptığını gösteren sağlam kanıtlarının olduğunu da iddia etti. 2011’den bu yana Mahan Air uçuşlarını yasaklayan ABD, uzun süredir müttefiklerinin İranlı şirkete yaptırım uygulamasını gerektiğini belirtiyordu.

Exit mobile version