Almanya'da Havacılık Güvenliği Çalışanlarının Grevi: 800 Uçuş İptal Edildi, 135 Bin Yolcu Etkilendi

Almanya’da Havacılık Güvenliği Çalışanlarının Grevi: 800 Uçuş İptal Edildi, 135 Bin Yolcu Etkilendi

Almanya’nın Frankfurt Havalimanı’nda Federal Havacılık Güvenliği Şirketleri Birliği (BDLS) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan grev, işçilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle gerçekleşti. Grev nedeniyle Frankfurt Havalimanı’nda 800 uçuş iptal edildi ve 135 bin civarında yolcu olumsuz etkilendi.

Grev, yerel saatle 02.00’de başlayarak 23.00’te sona ermesi planlanıyor. İşçi sendikaları, çalışma şartlarının yanı sıra saatlik ücret artışı ve mesai ücretlerinin yükseltilmesini istiyor. Talepler arasında 2024 yılına yönelik sadece yüzde 4’lük ücret artışını öngören işveren teklifine karşı daha yüksek ücret artışları da bulunuyor.

Grev, Almanya genelindeki diğer havalimanlarını da etkiledi. Hamburg, Bremen, Hannover, Berlin, Köln, Düsseldorf, Leipzig, Dresden, Erfurt ve Stuttgart gibi önemli havalimanlarında bin 100 uçuşun iptal edildiği veya geciktiği belirtilirken, toplamda 200 binden fazla yolcunun bu durumdan etkilendiği ifade edildi.

Münih ve Nürnberg havalimanlarındaki çalışanların greve katılmadığı ve seferlerin normal şekilde devam ettiği bilgisi de ekleniyor. Grev sürecinde işçiler, pankartlarla “Daha fazla ederimiz var” ve “Bu parayla çalışmamız ve hayatımızı sürdürmemiz mümkün değil” gibi taleplerini dile getiriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir