Almanya'da Hava Yolu Çalışanları ve İşveren Arasındaki Anlaşmazlık Devam Ediyor: Pilotlara Grevde Destek Çağrısı

Almanya’da Hava Yolu Çalışanları ve İşveren Arasındaki Anlaşmazlık Devam Ediyor: Pilotlara Grevde Destek Çağrısı

Almanya’da hava yolu sektöründe yaşanan anlaşmazlık, hava yolu işçileri ve işverenler arasındaki uzun süredir devam eden görüşmelerde sonuç alınamaması sonucu tırmanmış durumda. İşçi sendikaları, işverenlerin taleplerine karşılık vermeleri için baskıyı artırmak amacıyla pilotları da greve çağırıyor.

Günlerdir devam eden uyarı grevleri ve grevler, Almanya’nın çeşitli havalimanlarında yüzlerce hatta binlerce uçuşun iptal edilmesine neden oldu. Özellikle yoğun seyahat dönemlerinde yaşanan bu durum, birçok yolcunun seyahat planlarını olumsuz etkiledi.

Yolcular arasında yaşanan mağduriyetlerin bir kısmı greve katılan personeli suçlarken, birçok yolcu da sendikaların eylemlerini haklı bulduklarını dile getirerek grevdeki işçilere desteklerini açıkladılar.

Geçtiğimiz günlerde, Lufthansa’nın yer personelini çeşitli havalimanlarında greve çağırmasının ardından şimdi Lufthansa’nın yan kuruluşu Discover Havayolları’nda da grev olduğu belirtildi. Vereinigung Cockpit sendikası, Lufthansa’nın yan kuruluşu Discover Havayolları’ndaki eylemlerle baskıyı artırmayı planlıyor.

Sendika, ilk kez, ana şirket Lufthansa’nın uzun mesafe pilotlarını Discover’daki meslektaşları için dayanışma grevine katılmaya çağırdı. Bu çağrının ardından, Cuma günü duyurulan destek eylemi, sadece birkaç uçağı bulunan Boeing 787 alt filosuyla sınırlı kalacak. Pazartesi sabahı (19 Şubat) saat 8:00 ila 12:00 arasında Frankfurt’tan beş kalkış grev eylemine tabi olacak.

Diğer uçak tipleriyle yapılan diğer kalkışlar etkilenmeyecek.

Yaşanan bu durum, Almanya’da hava yolu sektöründe tansiyonun giderek yükseldiğini gösteriyor. Gelişmelerin nasıl bir seyir izleyeceği, taraflar arasındaki görüşmelerin sonuçlarına bağlı olacak gibi görünüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir