Almanya ve ABD’nin kurtarma ekipleri yola çıktı

Almanya-ve-ABD'nin-kurtarma-ekipleri-yola-çıktı

ABD’nin ilk, Almanya’nın ise ikinci kurtarma ekibi, yardım malzemeleriyle birlikte Maraş merkezli depremin vurduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı.

ABD’nin, merkez üssü Maraş olan ve 10 ilde yıkıma, binlerce can kaybına sebep olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderdiği 161 kişilik arama kurtarma ekibi yola çıktı.

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) çalışması kapsamında Virginia ve California’dan Türkiye’ye gönderilen ekibi taşıyan uçak, sabah saatlerinde ABD Hava Kuvvetlerinin Dover Üssü’nden Alaska Hava Muhafız Komutanlığına bağlı C-17 tipi askeri kargo uçağıyla havalandı. Uçakta 161 personel 12 köpek ve 85 tondan fazla özel ekipman olduğu bilgisi verildi.

Alman Federal Teknik Yardım Kurumuna (THW) bağlı bir Arama ve Kurtarma Ekibi (SEEBA) 50 acil durum personeli de özel eğitimli köpekler ve kapsamlı yardım malzemeleriyle birlikte Köln/Bonn Havalimanı’ndan özel uçakla Adana’ya hareket etti. Havalimanında düzenlenen basın toplantısının ardından yola çıkan yardım ekibiyle birlikte acil durum jeneratörü, çadır, battaniye, uyku tulumu, kamp yatağı ve su arıtma cihazlarından oluşan ilave yardım malzemeleri uçağa yüklendi.

Köln/Bonn Havalimanı’ndan dün gece de International Search and Rescue (ISAR) tarafından organize edilen ve uzmanlar ve özel eğitimli köpeklerden oluşan bir ekip Türkiye’ye gelmişti.

Exit mobile version