Alaska ve Hawaiian Birleşti: Tek Taşıyıcı Sertifikası İçin Çalışmalar Başladı

Alaska ve Hawaiian Birleşti: Tek Taşıyıcı Sertifikası İçin Çalışmalar Başladı

Alaska Airlines, 18 Eylül 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Hawaiian Airlines’ı 1,9 milyar dolara satın alma işlemini başarıyla tamamladığını duyurdu. İki havayolu şirketi, bu birleşme ile birlikte daha geniş bir hizmet ağı ve operasyonel verimlilik hedefliyor.

Birleşen şirket, Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) Alaska ve Hawaiian’ın entegre bir hizmet sistemiyle tek bir taşıyıcı olarak faaliyet göstermesine olanak tanıyacak tek bir işletme sertifikası almak için çalışmalarına başlayacak. Ancak, birleşmenin ilk aşamasında, iki havayolu ayrı taşıyıcılar olarak faaliyetlerine devam edecek. Bu durum, mevcut internet siteleri, rezervasyon sistemleri ve sadakat programlarının birbirinden bağımsız olarak işlemeye devam edeceği anlamına geliyor.

Alaska, yolcuların her iki havayolunun sadakat programlarında kazandıkları milleri koruyabileceklerini duyurdu. Ayrıca, Alaska Lounge üyeleri, Hawaiian ile uçtuklarında lounge konumlarının avantajlarından faydalanabilecekler. Bu ayın sonuna kadar, her iki sadakat programının üyeleri arasında mil alışverişi yapılabilecek ve her iki havayolundan da uçak bileti satın alınabilecek.

İki sadakat programı, önümüzdeki yılın ilerleyen zamanlarında tek bir sistemde birleştirilecek. Alaska, bu süreçte detayları paylaşacağını belirtti.

Hawaiian Airlines, Las Vegas’tan Honolulu ve Kahului’ye uçuşlar düzenlerken, Alaska’nın Batı Yakası’ndaki birçok şehre ve Anchorage’a uçuşları bulunuyor. Ayrıca, Alaska’nın Puerto Vallarta ve Los Cabos, Meksika’ya sezonluk seferleri de mevcut.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir