Alaska Havayolları’nda bir ilk! Çalışanların Kürtaja Erişmeleri İçin Seyahat Masrafları Karışılacak

alaska-havayolları

 

Alaska Airlines, Cuma günü ABD Yüksek Mahkemesi’nin uzun süredir anayasal kürtaj hakkını kaldırma kararını ele alan ilk büyük havayolu şirketi oldu. Seattle merkezli havayolu, kürtaj imkanı yaşadıkları yerde mevcut değilse, çalışanların belirli tıbbi imkanlara erişmeleri için seyahat masraflarını karşılamaya devam edeceğini söyledi.

Missouri, Yüksek Mahkeme’nin çoğunluk kararından kısa bir süre sonra kürtajı yasa dışı hale getiren ilk eyalet oldu. Teksas, Idaho ve Utah da dahil olmak üzere diğer on iki eyalet, Cuma günkü karardan sonraki bir ay içinde yasakları uygulamaya hazırlanıyor.

Bununla birlikte kürtaj, havayolu şirketinin ana eyaleti Washington ile West Coast Havayolunun olduğu California, Nevada ve Oregon’da yasal olarak kalmaya devam edecek.

Alaska’nın Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Andy Schneider, Alaska Airlines’ın “kapsamlı” sağlık sigortası yardımları sunmaya devam edeceğine dair dahili bir notta çalışanlarına “yaşadığınız yerde mevcut değilse, belirli tıbbi imkanlar ve tedaviler için seyahatin ödenmesi” konusunda güvence verdi.
Schneider, ” Yüksek Mahkemenin kararı bunu yasaklamıyor” dedi.

Exit mobile version