Alaska Havayolları uçağı sert iniş yaptı

Alaska Havayolları uçağı sert iniş yaptı

Alaska Airlines Flight 1288, Pazar gecesi California, Orange County’deki John Wayne Havalimanı’ndaki uçağı iniş takımlarında sorunlar yaşadı.

Alaska Havayolları uçağı, Pazar günü geç saatlerde Tropical Storm Hillary’nin ortasına sert bir iniş yaptı ve Güney Kaliforniya’daki John Wayne Havalimanı’nda gece gökyüzünde kıvılcımlar saçtı.

Uçuş 1288, Seattle’dan Orange County’deki Santa Ana’ya seyahat ederken, yere çarptı ve sol kanadını kısa pistten aşağı sürükledi. video Sosyal medyada yayınlandı.

Uçak yerle keskin bir temas kurarken, bir dakikalık video kaydı sırasında uçaktaki yolcuların çığlıkları duyuluyor. Bu arada, sol yolcu penceresinden parlak beyaz ve turuncu şeritler görülebiliyor.

Bir kişinin “Dışarıda kıvılcımlar var! Neden orada kıvılcımlar var?”

Alaska Havayolları yetkilileri, uçağın yerel saatle 23:15’te yağmurda “indikten kısa bir süre sonra bir sorunla karşılaştığını” söyledi.

Yetkililer, “İniş takımlarındaki sorun nedeniyle uçağın kapıya yetişemediğini” belirterek, Boeing 737’nin “taksi şeridinde kaldığı yerde park halinde olduğunu” bildirdi.

106 yolcu ve 6 personel taşıyan uçak, güvenli bir şekilde indi ve otobüsle terminale götürüldü. Yaralı yok.

Şiddetli rüzgarlar bildirildi

İniş anında gökyüzünde hava bulutlu ve yağmurluydu ve tüm bölge 84 yıl sonra ilk tropik fırtınasını yaşıyordu. Ulusal Hava Durumu Servisi’ne göre, rüzgarlar saatte 30 mil kadardı.

Acil duruma müdahale eden Orange County İtfaiyesi tarafından çekilen fotoğraflarda, pistte sol motor düzleşirken turdan inen uçak görülüyor.

ek olarak Resimler Eskiden Twitter olarak bilinen X platformunda yayınlanan bu paylaşım, sol kanatta bir miktar hasar olduğunu gösteriyor.

Exit mobile version