AKLIMIZLA ALAY ETMEYİN… DON KİSOT’LUK YAPMAK…

sefainan-2021-yazı

Şirketlerle ilgili gelişmeleri içeren köşe yazılarımıza ilaveten görüşlerimizde herhangi bir değişlik yok. Hala ikinci çeyrekten itibaren kıpırdanmaların başlayacağını düşünüyorum. Bu düşüncem, öncelikle sağlık çalışanları ile başlayan aşı uygulamasının hızla yayılıp tüm vatandaşlarımıza ulaşmasına endeksli… Tabii ki ülkemizde yapılması başlanan Çin Sinovac aşısına AB engeli konup, Türk yolcuların Avrupa’ya girişleri engellenmezse…

Aşının tüm vatandaşlarımıza erişip erişememesi kadar yabancı ülkelerden turist olarak ülkemize gelenlerin de geçerli bir aşıya sahip olmaları istenecektir. Ülkemize daha önce sıklıkla gelen ve Antalya, Bodrum, Kuşadası, Kapadokya vb… gibi tatil yörelerimizi tercih eden turistlerin ülkelerinde aşı olur olmaz yine akın akın bu tatil yörelerimize gelmeye başlayacaklarına kesin gözüyle bakıyorum.

Bu da tabii ki turizmimizin ve dolayısıyla havayollarımızın ve havalimanlarımızın canlanmasına neden olacaktır.

Hep aynı konuları yazmaktan ve aynı konuda yazılan görüşleri okumaktan sıkıldım.  Hepimiz pandemi ve aşı dönemine odaklandık. Tabii ki beklemekten başka ne yapabiliriz ki… Uçaklarımız hazır, havalimanlarımız hazır. Otel, motel, dinlenme tesisi hepsi yeni sezon için hazırlıklarını bitirmek üzereler. Tabii ki bunların yanı sıra şans faktörünü de hiçe saymak olmaz. Umar ve dilerim ki bu sefer şans bizden yana olsun…

Öz Çelik İş Genel Merkez ile Havacılık Şube Savaşları nihayet sona erdi. 

THY’nin Hava-İş’e ve Çelik İş’e imzalattığı tadil protokolü öncesinde, Özçelik İş ile havacılık şubesi arasında imza kavgası başlamıştı. Bu kavgayı ben https://www.airlinehaber.com/binlerce-dansoz-var-ozcelik-is-sendikasi-ile-teknik-a-s-sube-savasi/ i yazmıştım. Çok uzun sürmedi ve şube ile Genel merkez arasında ki bu kavga nihayet sonuçlandı.  Birbirleri hakkında atıp tutan taraflar, her ne olduysa bir anda barış ve kardeşlik mesajları vererek yolları ayırdılar. Aynı bazı siyasilerimiz gibi, bir birlerin arkasından atar tutarlar sonra birde bakmışsın kol kola girivermişler.

İşin ilginç yanı; Birbirlerinin arkasından atıp tutanların, ayrıldıktan sonraki mesajları beni çok güldürdü. Önce şaka gibi geldi ama sonra anladım ki bu mesajlar ciddi… Benim gibi düşünen birçok okurumuzun aklı ile alay etmemek adına ilgili gelişmeyi haber bile yapmadım. Çünkü bir anda 180 derece dönüşlere pek alışık değilim.

Her ne kadar Özçelik İş sendikası tarafından bize bilgilendirme yapılmamış olsa da, okurlarımız gerek Şube yönetiminin başkanı Yavuz Güver’in, gerekse Özçelik İş sendikasının başkanı Yunus Değirmenci’nin mesajlarını bana anında ilettiler ve “bu duruma ne diyorsunuz Sefa bey” diye sorulduğunda, hepsine “gülmekten başka ne yapabilirim ki” cevabını vermiştim.

İşte siyaset böyle bir şey. Benim yapabilmemin mümkün olmadığı bir durum. Çünkü ben anlaşamadığıma seninle anlaşamıyorum der ve çeker giderim. Hiç polemiğe bile girmem.  Hatırlarsanız Genel Merkez-Şube arasındaki çekişmeyi komik bulmuş ve sonucu Genel Merkez belirleyecektir demiştim. Yavuz beyin yaptığı Don Kisot’luktu. Romanın yazarı Cervantes bu romanında Don Kisot isimli kahramanın yel değirmenlerine karşı açtığı savaşı anlatırdı. Komik üstü bir romandı. Yavuz Bey, bence Don Kisot’luk yapmaya çalıştı ve tabii ki kaybetti.

Her ne kadar Yunus beyi ve şube yönetimi deki arkadaşları yakinen çok iyi tanıma şansı bulamamış olsam da Yavuz Güver’i THY’ ye girdiği zamandan itibaren çok iyi tanırım.

Şimdi Birlikte Değerlendirelim;

YAVUZ GÜVER’İN MESAJINDAN ALINTILAR; (Parantez içine alınanlar benim görüşüm)

Mart 2016 itibariyle sizlerin desteği ve rehberliğiyle çıktığım bu yolda, örgütümüzün amaç ve ideallerine hizmet edebilmek en büyük hedefim olmuştur. (örgütün amaç ve ideallerini bilemediğimden yorum yapamayacağım)

Davamız için mücadele ederken pek çok sorunun üstesinden gelebilmek gayretiyle elimden gelen özveriyi göstermeye, sendikal birliğimizi korumaya çalıştım. ( Yavuz beyin elinden gelen özveri demek ki yetmemiş, sendikal birliği koruyorsun ama, onlar senle yolu ayırıyor. Bu nasıl iş, bir yanlışlık olmasın)

Bu sürecin bana kattığı en önemli husus siz değerli dava arkadaşlarımı tanımış, sizlerle dava birliği yapmış olmaktır. ( dava birliği olmadı ki… Olsa idi zaten bu duruma gelinmezdi ) 

İşçi olarak başladığım, çalışma arkadaşlarımın haklarını korumak için sendika yöneticisi olarak devam ettiğim bu süreçte sonsuz desteğiniz için minnettarım. (Bu Doğru… Çalışanlar ilk başta çok destek yaptılar ama karşılığını hiç bulamadılar. Yavuz bey çalışanların desteği için minnettar ama bakalım çalışanlar bu minnettarlığa karşı ne diyecek.)

2016 yılında başladığım Özçelik-İş Sendikası Havacılık Şube Başkanlığı görevimden, davamız için mücadele etmeye istekli, genç, girişimci, günümüz dinamiklerinin farkında olan arkadaşlarımıza yol açmak adına özgür iradem ile görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Bundan sonrada her zaman sizlerin hizmetindeyim (Bak bu olmadı işte… Bu tür bir isteğin olsaydı protokol imzalandığı gün istifa etmeliydin ki inanalım...)

YUNUS DEĞİRMENCİ’NİN MESAJINDAN ALINTILAR;

Sendika yönetimimizin önerisi ve üyelerimizin desteğiyle 2016 yılında İstanbul Havacılık Şube Başkanlığına seçilen ve aradan geçen 5 yıllık süre boyunca üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunabilmesi ve geliştirilebilmesi adına büyük bir özveri ve fedakârlıkla çalışan Havacılık Şube Başkanımız Yavuz Güver, kendi talep ve isteği doğrultusunda görevinden affını istemiştir. (Birileri aklımızla dalgamı geçiyor acaba? Yavuz Güver’ in kendi rızası ile istifa etmeyeceğini, onu tanıyan herkes bilir.)   Ne oldu da istifa ettirildi bunu öğrenmeye çalışacağım.

Özçelik-İş Sendikasının üstlenmiş olduğu vizyon ve misyona katkı sunabilmek ve bu kapsamda istekli, genç, girişimci, günümüz dinamiklerini özümseyebilmiş kadroların önünü açabilmek için vermiş olduğu istifa dilekçesi, Sendikamızın Genel Yönetim Kurulu tarafından istemeyerek de olsa kabul edilerek, işleme konulmuştur. (Kendisine taş atana gül atmak işte böyle bir şey olsa gerek. Pek de inandırıcı olmamış. )

Ancak, bugüne kadar elde etmiş olduğu bilgi ve birikimlerinden, ihtiyaç duyulduğunda üyelerimizin ve teşkilatımızın menfaatleri doğrultusunda faydalanabilme isteğimizi de geri çevirmemiş olmasından dolayı kendisine ayrıca teşekkür ederiz. (Vay beee bizim senelerdir tanıdığımız Yavuz Güver’de bilgi ve deneyim varmış ve biz senelerce bu bilgi ve deneyimi görememişiz.) Neyse ki, olmayan bu bilgi ve deneyimlerden Yunus Değirmenci bir şekilde faydalandığı neticeden belli…

Bu çerçevede sivil yaşamında da kendisinin tecrübelerinden kadrolarımızın yararlanmaya devam edeceğinin, sendikal birlikteliğimizin yanı sıra gönül birlikteliğimizin de süreceğinin bilinmesini isteriz. (Ne olur yapma Yunus Bey lütfen… Sakın ola ki siz ve kadrolarınız bu tecrübelerden faydalanmaya kalkmayın. Geçen sözleşmeyi çalışanlar henüz unutmadı… Gönül birlikteliğinizi tabii ki bilemem. Gönül bu her yere konabilir. Ancak çalışanları sizlerin karşılıklı gönül bağı ilgilendirmiyor bunu bilin…)

Üyelerimizin talep ve beklentilerinin karşılanması, sendikal birliğimizin korunması için bugüne kadar çalışmalar yürüten Yavuz Güver’e bu yapmış olduğu kıymetli çalışmaları için teşekkür eder, bundan sonraki yaşamında kendisine sağlık, mutluluk ve başarı dileriz. ( Üyelerin hangi talep ve beklentisi karşılanmış. Bu konuda cahil kalmışım. Üyeler beni beklentilerinin karşılanıp karşılanmadığı konusunda aydınlatır sanırım. )

Bu gelişmelerin ışığında, Genel Yönetim Kurulumuz, gerekli değerlendirmelerin ardından siz değerli üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda alacağı yeni kararları tarafınıza en kısa sürede duyuracaktır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. (Yeni kararları merakla bekliyoruz)

Sonuç olarak; Yavuz Güver’den bir şekilde(!) kurtulan Özçelik İş sendikası, yeni bir başkan ve yönetim kurulu oluşturma çalışmalarına başlamış olmalı. Korkarım yine aynı kafa ve mantık doğrultusunda yeni ekibi kuracaklardır. Havacılığı ve havacılık sektöründe ki çalışanların görev tanımlarını, çalışma şartlarının birbirinden farkını, çalışma ortamlarını vb… bilmesinin doğal olarak mümkün olmadığı Genel merkezin, yeni şube seçiminde neyi kıstas olarak alacağı ve şube yönetimini nasıl ve kimlerle şekillendireceği merak konumdur.

Umar ve Dilerim ki Özçelik İş genel merkez ve şube yönetimi bu sefer başarılı olsun…

ŞİMDİ NE OLACAK?

Şube’nin normal genel kurulu 11. Ayda yapılacak diye hatırlıyorum. Bu arada geçici bir yönetimle idare edilecek gibi görünüyor. Tahminen Atatürk havalimanında ki hangar dâhil en az 14 temsilci seçilecektir. Tabii ki geçici bir başkan önderliğinde bu süreç sürdürülecektir.

Hadi Hayırlısı Diyelim…

Exit mobile version