AJet’in Küresel Hedefi! “Hedefimiz 2033’te 50 Ülkeye Uçmak”

AJet'in Küresel Hedefi! "Hedefimiz 2033'te 50 Ülkeye Uçmak"

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, şu anda yaklaşık 32 ülkede, 52 yurt dışı noktasına uçtuklarını belirterek, “İlk başta 32 ülkeyi 2025’e kadar 43 ülkeye, 2033’te bunu 50 ülkeye çıkartmayı hedefliyoruz.” dedi.

Sarp, şirketin operasyonları ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Anadolu Jet’ten AJet’e geçiş süreci için Ağustos 2023’te müracaat ettiklerini ve uluslararası sivil havacılık gereği bazı gereksinimleri tamamlamak için yoğun tempoyla çalıştıklarını dile getirdi.

AJet ve THY Arasındaki Farklılıklar

Kerem Sarp, AJet’in, Türk Hava Yolları’ndan (THY) mantalite ve çalışma kültürü olarak tamamen farklı olduğunu vurgulayarak, AJet’in düşük maliyetli bir hava yolu konseptiyle hizmet verdiğini belirtti. AJet, THY’den ayrılan kontuarları ve yurt içi ve yurt dışındaki teşkilat yapılanmaları ile kendi kimliğini oluşturdu.

“2025’e Gelmeden 150 Uçağa Ulaşmayı Hedefliyoruz”

Sarp, AJet’in dijitalleşme hedeflerine de değindi ve Ekim sonuna kadar AJet’in dijitalleşmede sektördeki diğer düşük maliyetli hava yollarıyla aynı seviyeye gelmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca, AJet’in filo yaşının daha düşük olması için yeni uçakların filoya katılacağını ve 2028’de 150, ardından 200 uçağı aşmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni Rotalar ve Büyüme

Sarp, yeni rotalar hakkında bilgi vererek, AJet’in Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 5-5,5 saatlik mesafelerdeki Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika destinasyonlarına uçuşlar planladığını açıkladı. Ayrıca, AJet’in 10 yıllık süreçte dış hatlarda yıllık yüzde 16, iç hatlarda ise yüzde 6 büyüme hedeflediğini belirtti.

Kerem Sarp, kapasite artışının fiyatları düşüreceğini ve AJet’in bu konuda havacılık sektöründe önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Ayrıca, AJet’in ayrı bir tüzel kişilik olarak yurt dışındaki izin süreçlerinde daha başarılı olduğunu belirtti.

Hizmet Standartları ve Yolcu Memnuniyeti

AJet Genel Müdürü Sarp, hizmet standartlarını yükseltmeyi ve yolcu memnuniyetini artırmayı hedeflediklerini ifade etti. AJet, sektördeki düşük maliyetli hava yolu firmalarının sunduğu standardın bir tık üzerine çıkmayı planlıyor ve zamanında kalkış oranlarını artırarak örnek gösterilecek bir hava yolu olmayı amaçlıyor.

Exit mobile version