Ajet’in Diyarbakır Uçağı Kabus Oldu: Yolcular İsyanda!

Ajet’in Diyarbakır Uçağı Kabus Oldu: Yolcular İsyanda!

Türk Hava Yolları’na ait bölgesel havayolu şirketi Ajet’in Diyarbakır’dan İstanbul’a gerçekleştireceği sabah 08.55 uçuşunda yolcuların önce uçakta bekletildiği, ardından çeşitli gerekçelerle uçaktan indirildiği iddia edildi.

Diyarbakır Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçması planlanan Ajet’in VF3137 sayılı uçağı, yolcularını planlanan saatten 15 dakika gecikmeli olarak 09.10’da almaya başladı. Yolcular, 11.30’a kadar uçakta çeşitli bahanelerle bekletildiklerini, saat 12.00’de ise uçaktan indirildiklerini ileri sürdü.

Ajet’in Diyarbakır Uçağı Kabus Oldu: Yolcular İsyanda!

Yolculardan biri, “Diyarbakır’dan İstanbul’a sabah 08.55’te kalkacak olan uçağa 09.10’da alındık. 11.30’a kadar çeşitli bahanelerle uçakta bekletildik. Valizlerin boşaltıldığını, balans sorunları olduğunu söylediler ve bizi uçaktan indirdiler. Valizlerimizin bir sonraki seferle gideceğini, bizim de İstanbul’da teslim alacağımızı belirttiler. Saat 12.00’de uçaktan indirildik. Uçak, hava sıcaklığındaki artış nedeniyle kalkış yapamıyormuş. Halbuki havadan inen uçaklar ardı ardına kalkış yapıyordu” dedi.

Ajet’in Diyarbakır Uçağı Kabus Oldu: Yolcular İsyanda!

Uçaktaki sorunların yolculara doğru şekilde iletilmediğini belirten yolcu, “Uçaktaki sıkıntı çok farklıydı, ama bize yansıtmadılar. Soru sorduğumuzda yüzümüze bile bakmıyorlardı. İnsanları saf yerine koydular. Uçaktan indikten sonra bilet satış noktasına yönlendirildik ve ‘size yardımcı olunacak’ dendi. Ancak hiçbir şekilde ilgilenilmedi. Paramızı geri vereceklerini söylediler ama biz para iadesi istemiyoruz. Bugün içinde İstanbul’a gitmemiz gerekiyor çünkü hepimiz planlı, programlı insanlarız. İş güç, hastane işlemleri için İstanbul’a gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yolcular, havalimanında bekleyişlerinin sürdüğünü ve sorunun bir an önce çözülmesini beklediklerini belirttiler.

Exit mobile version