Ajet uçağında Bomba İhbarı İddiası Asılsız! Uçak Korkusu Nedeniyle İniş Yapıldı!

Ajet uçağında Bomba İhbarı İddiası Asılsız! Uçak Korkusu Nedeniyle İniş Yapıldı!

Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda gerçekleşen bir olay, uçuş güvenliği ve yolcu psikolojisi üzerine dikkat çekti. Ajet havayollarına ait Şanlıurfa-Ankara seferini gerçekleştirmek üzere havalanan uçakta, bir yolcunun uçak korkusu nedeniyle yaşanan panik, uçağın geri dönmesine sebep oldu.

Dün gece saat 21.35’te, Şanlıurfa’dan Ankara’ya hareket etmek üzere pistten kalkmak üzere olan uçakta, korkusunu kontrol edemeyen bir yolcu, hosteslere inmek istediğini belirtti. Yolcunun ısrarcı talepleri, kabin ekibi tarafından pilota iletildi. Pilot, yolcunun yaşadığı panik durumunun diğer yolculara yansımasını önlemek amacıyla uçağı geri döndürme kararı aldı.

Uçak, havalanmadan kısa bir süre önce tekrar perona döndü ve söz konusu yolcu uçaktan indirildi. Olayın ardından uçuşta rötar yaşanırken, Şanlıurfalı iş insanı Mehmet Fatih Bucak’ın da uçakta bulunduğu belirtildi.

Asılsız Bomba İhbarı İddiası

Olayın ardından sosyal medyada ve bazı haber kaynaklarında, uçağın geri dönüş nedeninin ‘bomba ihbarı’ olduğu yönünde asılsız iddialar ortaya atıldı. Ancak bu iddialar, kısa sürede gerçeği yansıtmadıkları anlaşıldı. Olayın temel sebebi, bir yolcunun yaşadığı uçak korkusu ve panik durumuydu. (baraj)

Exit mobile version