AJet Uçağı Yüksekova’da Pisten Çıktı: 185 Yolcu Sorunsuz Tahliye Edildi

AJet Uçağı Yüksekova’da Pisten Çıktı: 185 Yolcu Sorunsuz Tahliye Edildi

Ankara-Yüksekova seferini gerçekleştiren AJet Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na inişi sırasında yoğun yağış nedeniyle pisten çıkarak ön dikmesi çamura saplandı.

Yağışlı Hava Şartları Pisti Islak Hale Getirdi

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan saat 11.20’de kalkış yapan VF 4316 sefer sayılı AJet uçağı, saat 13.15’te Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na iniş yaptı. Ancak iniş sırasında yoğun yağmur yağışı nedeniyle pistin kayganlaşması sonucu uçak kontrolden çıkarak pistten dışarı savruldu.

Bakan Uraloğlu’ndan İlk Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaşanan olayla ilgili kamuoyunu bilgilendirerek, “Bugün, VF 4316 sefer sayılı AJet uçağımız Hakkari Yüksekova Havalimanı’na iniş sırasında pistten çıkmıştır. Uçağın ön tekerleği çamura saplanmış olup, 185 yolcu ve 7 mürettebatımız güvenli bir şekilde tahliye edilmiştir. Olayda herhangi bir yaralanma ya da uçakta ciddi bir hasar yaşanmamıştır” ifadelerini kullandı.

Hakkari Valisi Olayı Değerlendirdi

Hakkari Valisi Ali Çelik ise yaşanan olayı, “Hava şartları sebebiyle meydana gelen bir durum” şeklinde değerlendirerek, “Yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle yolcu uçağı pistten çıkmış ve ön tekeri yaklaşık 5 metre pist dışına çıkmıştır. Uçaktaki 180 yolcu ve mürettebat güvenli şekilde tahliye edilmiştir. Olayda herhangi bir yaralanma veya hasar oluşmamıştır” dedi. Vali Çelik, teknik incelemelerin sürdüğünü belirtti.

Yolcular Sağ Salim Tahliye Edildi

Kazanın ardından uçakta bulunan tüm yolcuların sağlık durumunun iyi olduğu ve güvenli bir şekilde terminale alındığı açıklandı. Uçuşla ilgili detaylı teknik incelemenin yapılacağı, uçağın durumuyla ilgili bilgilendirmenin AJet tarafından yapılacağı belirtildi.

Exit mobile version