AJet Tuzla Seferine Başladı: Bakan Uraloğlu, Türkiye-Bosna Hersek Dostluğu Güçlenerek Sürecek

AJet Tuzla Seferine Başladı: Bakan Uraloğlu, Türkiye-Bosna Hersek Dostluğu Güçlenerek Sürecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AJet’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bosna Hersek’in Tuzla şehrine düzenlediği ilk uçuşun açılış törenine katıldı. Bakan Uraloğlu, İstanbul-Tuzla seferlerinin iki ülke arasındaki ilişkileri ve ticareti güçlendireceğini belirterek, Bosna Hersek ile Türkiye’nin dostluk bağlarının her daim süreceğini belirtti.

İlk Uçuşta Dostluk Mesajları

Tuzla’da yaşanan sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Uraloğlu, Bosna Hersek’in Türkiye’nin zor zamanlarında yanlarında olduğunu hatırlattı. 6 Şubat depremlerinin ardından Bosna-Hersek’in arama kurtarma çalışmalarına yaptığı yardımı hatırlatan Uraloğlu, dost iki ülkenin iyi günde de kötü günde de bir arada olacağını söyledi.

Uraloğlu konuşmasında, Gazze’deki saldırılara da değinerek, bu insanlık dışı olayların bir an önce son bulması gerektiğini ifade etti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası arenada bu konuda aktif rol oynadığını hatırlattı. Ayrıca, tarihte Srebrenitsa’da yaşanan soykırımın adaletle sonuçlandığını belirterek, Gazze’deki sorumluların da bir gün hesap vereceğini söyledi.

Türkiye’den Dünyaya Uçuş Ağı Genişliyor

AJet’in Tuzla’ya olan uçuşlarının başlamasını memnuniyetle karşılayan Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin havacılık alanında giderek büyüyen bir ülke olduğunun altını çizdi. Türkiye’den 131 ülkede 347 farklı noktaya uçuş gerçekleştirdiklerini belirten Uraloğlu, yıl sonunda bu sayının 349’a çıkacağını söyledi. AJet’in yeni açtığı dış hatlarla birlikte Bosna Hersek’in önemli merkezlerinden Tuzla’ya uçuşların başlamasının iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

“İlk Uçuşa Özel Bir Vesile”

Bakan Uraloğlu, uçakta yaşadığı ilginç bir olayı da paylaştı. Uçuşta yer alan bir ailenin kız istemek için Tuzla’ya geldiğini belirten Uraloğlu, “Çocuklar anlaşmış, bugün yüzük takılacak. Dedim ki: ‘Biraz acele edin, gelini alıp akşam Türkiye’ye geri götürelim’. Bu tür güzel olaylara aracılık etmek de bizi mutlu ediyor,” diyerek, ilk uçuşun anlamlı bir hatırasını dile getirdi.

AJet Genel Müdürü: “İki Ülke Arasında Yeni Bir Köprü Kurduk”

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp da bu uçuşla Türkiye ve Bosna Hersek arasında yeni bir köprü inşa ettiklerini söyledi. Modern filosuyla 95 destinasyona uçuş gerçekleştiren AJet’in, Bosna Hersek’teki ikinci uçuş hattını açarak Tuzla’ya ulaşım sağladığını belirtti. Haftada bir gün yapılacak olan İstanbul-Tuzla uçuşlarının talep doğrultusunda artırılacağını söyledi.

Bosna Hersek’ten Memnuniyet

Tuzla Kantonu Başbakanı İrfan Halilagić de AJet’in Tuzla’ya başlattığı seferlerin şehirleri için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Türkiye ile olan bağların güçlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Exit mobile version