AJet, TCI Aracılığıyla Uçak İçi İnternet Hizmeti Sunacak

AJet, TCI Aracılığıyla Uçak İçi İnternet Hizmeti Sunacak

AJet filosunu çevrimiçi hale getiriyor. Türk havayolu, TCI Aircraft Interiors tarafından teslim edilen uçak içi bağlantı sistemini filosuna entegre edecek.

İnternet Bağlantısı ve TurkSat İşbirliği

Ağ trafiği, AJet’in rota haritası boyunca TurkSat’ın Ka-bant uyduları üzerinden taşınacak. Bu adım, yolculara daha iyi bir uçak içi internet deneyimi sunmayı amaçlıyor.

TCI’ın bu projedeki rolü, Türk Hava Yolları iştiraki tarafından sağlanan hizmetlerin genişlemesini temsil ediyor. Şirket, başlangıçta koltuk üretimine odaklanmış olup, daha sonra uçak içi eğlence hizmetlerine yönelmiştir. TCI, uygulamanın bazı bölümlerinde iş ortaklarından destek alacak. Bu iş ortakları arasında, ekipman ve gelişmiş uçak içi bağlantı yönetimi yetenekleri sağlamak için Hughes Networks de yer alıyor. Ayrıca, çözümde ThinKom’un ThinAir Ka2517 anteni kullanılacak.

AJet’in Geçmişi ve Filosu

AJet, daha önce AnadoluJet olarak faaliyet göstermekteydi ve İstanbul’un Asya yakasındaki Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı merkezli Türk Hava Yolları’nın yerel ve bölgesel kolu olarak hizmet veriyordu. Şu anda Türk Hava Yolları’nın tamamına sahip olduğu bir iştirak olarak, kendi Havacılık Operasyon Sertifikası (AOC) ile faaliyet göstermekte. Sözleşme 122 uçağı kapsamakta olup, taşıyıcı bugün Boeing ve Airbus arasında bölünmüş 84 tek koridorlu uçaktan oluşan bir filo işletmekte.

Exit mobile version