AIRLINEHABER SİTESİNİN ÇÖKERTİLMESİNİN SALDIRI OLDUĞU NETLEŞTİ

Değerli Okurlarımız;
Bu sabah saat 08,30 da haber akışımıza başlarken,sitenin açıldığını ama haberlerin ve resimlerin birbirinin içine girdiğini gözlemledik. Tabii ki hemen sunucu hizmet aldığımız firmayı telefonla arayarak sorunu anlattığımızda, sitede saat 03,00 civarında çalışma yaptınız mı sorusuna muhatap olduk. Tabii ki o saatte bizden kimsenin sitede olmadığını ve haber akışımızın akşam saatlerinde bitmiş olduğunu söyledik.
Sunucudan aylık yedekleme hizmeti aldığımızdan ve en son yedeklemenin 19 Ekim 2018 tarihinde yapılmış olduğu bilgisini bize vererek,  19 Ekim itibarı ile siteyi yeniden yükleyebiliriz diye cevap verildi. Tabii ki 19 Ekim İle 28 Ekim arasındaki haberlere ve yorumlara ulaşılması mümkün olamadı.
Sorunun nereden kaynaklandığını bulmaya çalışan teknik ekipler, saat 03,00 civarında siteye girildiğini belirlediklerini ve siteye girenleri görebilmelerinin mümkün olmadığını ilettiler.
Bu nedenle tüm şifreleri ve FTP bilgilerini tekrar yeniledik ve ekstra güvenlik tedbirleri aldırdık. Şu anda ki haber sitemizde bu nedenle 19 Ekim 28 Ekim arasında ki haberler ve köşe yazılarına erişemedik. Sitemiz yedekleme den geriye döndürüldü ama geçen hafta ki hiç bir haber ve köşe yazısı ve tabii ki altına atılan yorumları geri getiremedik.
Bu tür çirkin ve ahlak dışı saldırı umarım Türkiye’den yapılmamıştır. Bizim çalışanlardan yana olan yayın anlayışımız kimi rahatsız etmiş olabilir ki. Siyasi haberlerin yayınlanmadığı ve sadece havacılık içerikli haber akışının yanı sıra köşe yazarlarımızın görüşlerinin dile getirildiği ve çalışanların sesi olmayı prensip edinmiş sitemizin düşmanı neden olsun ki diye düşünüyoruz. Umar ve dileriz ki saldırı yurt dışı kaynaklıdır.
Köşe yazılarımız ve yayınlandığı halde silinen haberlerin aslı bizde olduğundan tekrar yayınlayacağız. Ancak yazılardan da önemli olan yüzlerce okur görüşünü içeren yorumları kaybetmek üzücü olmuştur.
Bu nedenle,elimizde olmayan nedenlerle yayın akışımızda olan aksaklık ve veri kaybından ötürü özür diliyoruz.

Exit mobile version