Mehmet Feza Ecevit
Eğitim
CENTRAL MISSOURI STATE UNIVERSITY
Haziran 1995 – Mayıs 1998 Yüksek Lisans Mastır Diplomasi
Havacılık ve Uçuş Emniyeti Warrensburg, MO, A.B.D.
CENTRAL MISSOURI STATE UNIVERSITY
Ağustos 1993 – Aralık 1995 Lisans Diplomasi
Havacılık Teknolojileri (Ana Bilim Dalı)/
Havacılık Bakim Teknik Yönetimi (Seçmeli Alt Program) Warrensburg, MO, A.B.D.
ANADOLU UNIVERSITESI, Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu
Eylül 1986 – Haziran 1990 Ön Lisans Diplomasi
Uçak Gövde ve Sistemleri Bolumu Eskişehir, TURKIYE
ORTA DOGU TEKNIK UNIVERSITESI
Eylül 1983 – Eylül 1986 Diploma Alınmadı (3. yıldan terk)
Kimya Mühendisliği Ankara, TURKIYE
Kimya Mühendisliği bölümünde 3 yıl okuduktan sonra, öğrenci kaydımı ODTÜ’den alarak, o zaman daha yeni açılacak ve 1996 Sonbahar döneminde eğitime başlayacak olan Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okuluna, ilk öğrencilerinden biri olarak, kayıt oldum. ODTU Kimya Mühendisliğini bırakmamın temel sebepleri, bu alana hiç bir ilgi duymamam ve havacılık alanında ise, pilotaj, bakim ve imalat gibi değişik dallarda ayni anda aktif kullanabileceğim kapsamlı bir bilgi donanımına kavuşmaya duyduğum baş edilmez arzu olmuştur.
Tecrübe
TUNCER BAYDAR HAVACILIK VE DENIZCILIK LTD. STI.
Eylul 2011 – Kasım 2014 Helikopter İmalat Projesi Serbest Teknik Müh. Dnşmn. ve Denetçiliği İzmir / Izmit, TURKIYE
Üç yılı aşkın bir suredir, Tuncer Baydar Havacılık Şirketi tarafından finanse edilmekte olan, “Vertical Aviation Technologies Hummingbird 300 LS” deneysel kategori helikopter imalat projesinin teknik mühendislik danışmanlığı ve teknik denetçiliğini yapmaktayım. Bu dört kişilik helikopter, 1950’li yıllarda tip sertifikalı olarak Sikorsky fabrikasında imal edilmiş Sikorsky S-52 tipi helikopterin, amatör yapımı deneysel hava aracı kategorisinde kullanılmak üzere, kit halinde satın alınarak, bugünün ileri teknoloji uygulamaları ile geliştirilerek imalata hazırlanmış şeklidir.
AFA – ATLANTIK UCUS AKADEMISI
Ekim 2013 – Ocak 2014 Sertifikalı Serbest ATPL Yer Dersi Öğretmenliği İstanbul, TURKIYE
Atlantik Uçuş Akademisi, Atlas Jet Havayollarının eğitim kurulusudur. Bu kısmi zamanlı serbest eğitici pozisyonunda, toplamda 50’yi aşkın pilotaj öğrencisine, bir önceki is tanımımda listelenmiş olan bazı ATPL (Airline Transport Pilot License – Havayolu Nakliye Pilot Lisansı) eğitimi program derslerini verdim.
THK GOKCEN HAVACILIK IZMIR PILOT OKULU
Aralık 2010 – Kasım 2013 Sertifikalı Serbest ATPL Yer Dersi Öğretmenliği İzmir, TURKIYE
Üç yıl boyunca, Gökçen Havacılık İzmir Pilot Okulunda, ATPL (Frozen) eğitimi alan sayıları toplamda 118’den fazla öğrenciye aşağıdaki yer derslerinin akademik yer dersi eğitimini verdim: Aircraft Systems and Airframes (Uçak Yapıları ve Sistemleri), Aircraft Powerplants (Uçak Motorlari), Aircraft Electrics (Uçak Elektriği), Instrumentation (Uçak Gösterge Sistemleri), Principles of Flight-Aerodynamics (Uçuş Prensipleri-Aerodinamik), Mass and Balance (Kütle ve Denge), Performance (Hava Aracı Performansı), General Navigation (Genel Seyrüsefer), Radio Navigation (Radyo Seyrüsefer).
IZMIR DELTA SPORTIF HAVACILIK KULUBU
April 2007 – Devam Ediyor Sertifikalı Uçak Bakim Teknisyeni ve Havacılık Kulüp Üyesi İzmir, TURKIYE
Sahip olduğum SHY 66 Uçak Bakim Lisansının profesyonel yetkilerini kullanarak, ayni zamanda aktif bir üyesi olduğum bu sportif havacılık kulübünün uçak bakimi ile ilgili sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyorum. Ayni zamanda kendine ait bir uçuş isletme lisansına da sahip olan bu kulübün isletmesi altında su anda tek motorlu kara uçakları sınıfında 10 tane hafif ve çok hafif kategori hava aracı bulunmaktadır.
SEABIRD HAVAYOLLARI
Mayıs 2011 – Şubat 2012 Uçuş Emniyet ve Kaza / Kırım Önleme Müdürü & Danışman İstanbul, TURKIYE
Deniz uçakları ile hava taksi ve dolmuş uçak isletmesi yapmak üzere kurulmuş olan şirketin Genel Müdürüne doğrudan bağlı olan bu üst düzey yönetici pozisyonunda, uçuş emniyet inceleme raporları hazırlayıp, uçucu ve teknik personele emniyet ile ilgili inisiyatif geliştirici seminerler vermek sorumluluklarım arasında idi. Şirketin ilk kurulusundan sonra SHGM nezdindeci on izin talebi ve uçuş işletme izni alma aşamalarında ve denetimlerde kurucu üst düzey yönetimin en aktif ve en eğitimli üyesi olarak şirketin tüm denetimlerden geçerek su anki durumuna gelmesini sağladım. Ayni zamanda şirketin üst yönetim kadrosuna havacılığın değişik alanlarında danışmanlık hizmeti vermekte ve kendi pilot ve teknik personelimizin gerekli tip intibak eğitimleri için şirket içi eğitim öğretmenliği de yapmaktaydım.
ECO-STAR HAVACILIK ARASTIRMA/GELISTIRME, PROJE, EGITIM VE DANISMANLIK LTD. STI.
Aralık 2007 – Devam Ediyor Sahibi ve Teknik Müdür (Henüz Kuruluş Aşamasında) İzmir, TURKIYE
SANDPIPER Utralight Uçak fabrikasını ve tüm sahip olduğu tasarım, imalat, pazarlama ve fikri mülkiyet haklarını, biri tek kişilik, diğeri de iki kişilik olmak üzere iki adet fabrika numunesi çok hafif hava aracı ile birlikte satın aldım. Su anda, bu uçakların imalatını İzmir’de aktif hale getirebilmek için gerekli bazı malzeme tedarik araştırmaları ve fizibilite çalışmaları yapmaktayım. Ayrıca, bu müessesede tasarımı tamamen bana ait olan ve patentini henüz almadığım Eco-Star Ultra Tork Sinüzoidal Eksantrikli Dizel Motoru projemi geliştirmek için, imalata yönelik gerekli Ar/Ge çalışmaları da yürütülecektir.
GOKSAL HAVACILIK LTD.
Mayıs 2007 – Kasım 2007 Baş Teknik Danışman Çorlu, TURKIYE
Şirket sahibi ile birlikte, yurt dışından satın aldığı türbin motor adaptasyonlu Experimental Homebuilt kategorideki RotorWay Exec 90 kit helikopterin monte ve temel mekanik kumanda sistem ayar işlemlerini gerçekleştirdim. Ayrıca, hafif ve çok hafif, ultralight hava araçlarının, temel sportif uçuş eğitiminde düşük maliyetli alternatifler olarak kullanılması amacıyla ülkemizde geliştirilmesi, tasarımı ve imalatı üzerine birlikte bazı planlama ve fizibilite çalışmaları yaptık.
CAR-TUNES OTOMOTIVE
Temmuz 2000 – Haz. 2004 Sahibi ve Sorumlu Otomotiv Baş Teknisyeni Champaign, IL, A.B.D.
Kendi oto bakim ve tamir servisimi açtım ve dört yıl boyunca basarî ile islettim. Kendi teknik ekibimin başı olarak, otomotiv ariza tespiti, tamir, bakim, modifikasyon ve teknik danışmanlık konularında, özellikle de, karmaşık otomotiv sistemlerinin ariza tespitinde Jaguar, Mercedes-Benz, BMW, Saab, Volvo, Lexus, Accura, Infinity, Honda, Mazda, Nissan gibi markalara hizmet veriyordum.
NAVIGATOR / PILOT UCUS OKULU VE DOLMUS UCAK ISLETMESI
Mart 1998 – Mayıs 2000 Uçak Bakim Müdürü ve FAA Sertifikalı Teknisyen Cedar Rapids, IA, A.B.D.
Uçuş eğitimi, hava taksi, dolmuş uçak ve havadan yüksek gerilim elektrik nakil hatlarının kontrolü için devriye görevinde kullanılan toplam 14 adet piston motorlu sabit kanatlı uçak ve üç tane piston motorlu Enstrom helikopterin planlı ve plan dışı bakim ve onarımlarının, ayrıca yine kendi hangarımızda gerçekleştirdiğimiz piston motor yenileme işlemlerinin planlaması, organizasyonu ve teknik denetlemesi benim sorumluluklarım arasında idi. Ayrıca, uçak hurdalıklarındaki kaza geçirmiş uçakların halen uçuşa elverişliliği tasdikli sağlam parçalarını (FAA Form 8130 Compliant Yellow Tagged Parts) kullanarak, kaza geçirmiş hafif uçak ve helikopterleri tekrar uçar hale getirirdik, Asfalt pistin yüzey kalitesinin kabul edilebilir sinirlarda tutulması da görev alanım dâhilindeydi.
CENTRAL MISSOURI STATE UNIVERSITY UCAK BAKIM TESISLERI
Eylül 1993 – Mayıs 1997 Uçak Bakim Teknisyeni (FAA AMT) Warrensburg, MO, A.B.D.
Bu uçak bakim tesisleri, ayni zamanda öğrencisi olduğum Central Missouri State University’nin kendi uçaklarının ve planörlerinin olduğu kadar, bölgesel olarak özel şahısların sabit kanatlı uçaklarına da hizmet vermekteydi. Geniş teknik faaliyet profili, en temel programlı bakımlardan, en üst düzey komple revizyon ve tamir işlemlerine kadar bir çok aktiviteyi kapsamaktaydı. Hizmet verilen uçak tipleri, ahşap gövdeli klasik planörlerden ve yine ahşap iskelet ve bez kaplamalı orijinal koleksiyon antikası çift kanatlı uçaklardan, tek ve çift piston motorlu hafif genel havacılık uçaklarına ve bazı hafif turboproplara kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsamaktaydı.
ISTANBUL HAVAYOLLARI
Mart 1992 – Ağustos. 1993 Havayolu Jet Türbin Uçak Hat Bakim Teknisyeni İstanbul, TURKIYE
Teknik hat bakim ekibinin bir üyesi olarak, tarifeli ve charter havayolu isletmesi kapsamında kullanılan Sud Aviation Super Caravelle, Boeing 727-200, Boeing 737-400 tipi uçaklardan oluşan havayolu jet filosu için hat bakim ve onarım faaliyetleri yürütmekteydik.
EXPEDITORS-TURNAK CO. LTD.
Eylül 1991 – Mart 1992 Uluslararası Hava Kargo Satış Temsilcisi İzmir, TURKIYE
Görevim, muhtemel müşteri olabilecek şirketlerin ihracat ve ithalat müdürleri ile toplantılar yaparak, onların dünya çapındaki hava kargo hizmeti kullanım verileri hakkında raporlar hazırlamak ve şirketlere sunacağı teklif hizmet belgelerinin hazırlanmasında şirketin İzmir şube müdürüne yardımcı olmaktı.
SANTAY HAVACILIK / AYDIN LINYIT KOMUR ISLETMESI LTD.
Aralık 1990 – Haziran 1991 Helikopter Bakim Müdürü ve Bakim Teknisyeni İzmir, TURKIYE
Şirket sahibinin kendi özel Bell 206 Jet Ranger helikopterinin programlı hat bakımlarının planlanıp uygulanması ve şirket dışında yaptırılan onarım faaliyetlerinin izleme ve denetimi de görev sorumluluklarım arasındaydı.
UÇANTURK DERGISI (THK)
Ocak 1988 – Ocak 1990 Havacılık ve Teknik Köşe Yazarı ve Teknik Çevirmen Ankara, TURKIYE
Türk Hava Kurumunun aylık yayını olan bu dergide, her ay, ”Helikopter Teorisinin Temelleri” isimli helikopter aerodinamiği ve mekaniği konulu aylık eğitici ve öğretici köşe yazılarım ile Amerikan NTSB Kaza / Kirim Raporlarından özetleyerek kısaltılmış olarak hazırladığım “Uçuş Emniyeti” isimli köşe yazılarım dizi halinde yayınlandı. Bunların yani sıra, yine hemen her ay farklı bir konuda makalelerim ve yabancı kaynaklardan seçtiğim tercümelerim de Uçantürk dergisinde yayınlandı.
TURK HAVA KURUMU – THK
Şubat 1989 – Aralık 1990 THK Genel Başkan Tercümanlığı ve Koordinatörlüğü Ankara, TURKIYE
Eski THK Genel Başkanı merhum Prof. Dr. İnanç Ayaz’ın kişisel ricası üzerine ve hiç bir maddi karşılık almadan “4. Balkan Sportif Havacılık Konferansı”na katılacak Balkan ülkelerinin sportif havacılık kurumlarının başkan ve delegeleri ile ilk temasları kurarak davet edilmelerini Genel Başkan adına koordine ettim. Türkiye’de bulundukları süre içinde onlara mihmandarlık yapılmasından, konferans suresince THK ile yabancı delegasyon arasındaki iletişimin yürütülmesine ve konferans sonrası başkanların ve gurupların ülkelerine yolcu edilmesi aşamasına kadar gereken tüm işlemleri Genel Başkan adına koordine ettim ve tamamladım. Konferans sırasında da, hemen sağındaki koltuktan, yine Genel Başkan’ın, anında kişisel tercümanlığını yaptım. Buna ek olarak, Lojistik Dairesi Müdürüne bazı havacılık malzeme ve yedek parça alımlarında, aracı kurumları devreye sokmadan, en uygun fiyat veren imalatçı firmaları tespit ederek gerekli temas ve pazarlıkları sağladım. Ayrıca, o zamanki Türkkuşu Uçuş Okulu Müdürü Sadik Sindel Hoca’nın ricası ile “Aerobatics” isimli bir yarışma akrobasi eğitimi kitabinin tercümesini yaptım ve diğer bazı teknik dokümanların tercümelerinde de ilgili birimlere teknik İngilizce konusunda yardımcı oldum.
Alınan Seminer, Kurs, Sertifika ve Lisanslar
* Havacılık ve Uzay Eğitimi Atölyesi Kurs Bitirme Sertifikası: Bu atölye kursu niteliğindeki lisans ve yüksek lisans seviyesindeki seçmeli ders, NASA, FAA ve CMSU’nun müşterek inisiyatifi ile oluşturulan bir ortak çalışma gurubu tarafından hazırlanıp, organize edilmiştir. Ders, emekli bir NASA mühendisinin koordinesinde yürütülmekteydi. Temel hedef, havacılık ve uzay eğitimine yeni başlayacak tüm öğrencilere (ilkokul düzeyinden, üniversite yüksek lisans düzeyine kadar olan tüm öğrenci guruplarını kapsayacak şekilde), havacılık ve uzay alanındaki temel bilgi, sorun ve kavramları en verimli ve ilgi çekici şekilde öğretebilecek eğitimciler yetiştirmekti.
* SHY-66 B1 Havaaraci Bakim Lisansı (Yetkili olduğum tipler: Boeing 727-200, Bell 206 Long Ranger / Jet Ranger, Piper PA 38 Aztec, Piper L 18 Grasshopper, Piper L 21 Super Cub, Grumman American AA 5-A/B Tiger); Lisans Numarasi: HBL 1986.
* FAA Havaaraci Bakim Teknisyen Lisansı – FAA AMT (Gövde ve Motor);
* FAA Pilot Lisansı (Tek Motorlu Kara Uçakları); 270 toplam uçuş saati; KATARAKT NEDENIYLE AKTIF DEGIL.
* SHGM Pilot Lisansı (Tek Motorlu Kara Uçakları); 270 toplam uçuş saati; Uçulan Tipler: Slingsby T 67 M-200 Firefly, Piper PA 18 / L 18 / L 21 Super Cub, Siray TX-1 Experimental/Homebuilt. KATARAKT NEDENIYLE AKTIF DEGIL.
* Boeing 727-200 Gövde & Motor Bakim Eğitimi Programı Bitirme Sertifikası; ISTANBUL Havayolları, 20 Nisan 1992 – 21 Mayıs 1992
* JEPPESEN (Phase D) Akademik Ticari Pilot Eğitimi (Akademik üniversite dersi olarak, uçuş eğitimim ile birlikte tamamlandı): CMSU 1994 Sonbahar Donemi, Skyheaven Airport, Warrensburg, MO, A.B.D..
* ECAC JAA (EU) OPS Eğitim Kursu Sertifikası; HAVAK, 27 – 28 Mayıs 2011
* ECAC JAA Emniyet Yönetimi Sistemi Kurs Sertifikası; HAVAK, 16 – 18 Mayıs 2011
* ECAC JAA Hava Aracı Kaza / Kırım İnceleme ve Önleme Kursu Sertifikası; HAVAK, 23 24 Kas. 2011
* ECAC JAA IR PART 66/ 147 Eğitim Kursu Sertifikası; HAVAK, 21 – 22 Kasım 2011
* ECAC JAA İnsan Faktörü Eğitim Kursu Sertifikası; MNG Teknik, 29 – 30 Kasım 2011
* Eğiticinin Eğitimi Semineri Katilim Sertifikası; KALDER, 28 – 29 – 30 Ocak 2011
* ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Eğitim Sertifikası: GMP Eğitim Danışmanlık, 17-18 Mart 2011
* ISO 9001:2008 Kalite Yönetimi Şirket İçi Denetçi Eğitimi Sertifikası; GMP Eğitim Danşmnlık, 29-30 Mart 2011
* Ticari Pilot Eğitimi Akademik Yer Dersi Öğretmenliği Sertifikası; Türk Hava Kurumu, Aralık 2010
* AVRUPA BIRLIGI Hibe Fonları Proje Döngüsü Yönetici (PCM) Eğitimi Bitirme Sertifikası;: Proje AB Eğitim Kursu, 3-4, 10-11 Mart 2012.
Verdiğim Eğitimler, Kurslar, Yayınlar, Projeler, Beceriler, Yetenekler ve Başarılar
*Libya Afriqiyah Airways Havayollarının Uçuş Emniyet Bölümü Yönetici ve Yetkililerine 5 günlük bir “Havacılık Emniyeti Kurum İçi Denetim Yönetimi ve Risk Yönetim Metodolojisi” eğitim kursunu İngilizce olarak hazırladım ve sundum. Organizasyon: Sahara Group ve Gold Air (29 Ekim 2015 – 2 Kasım 2015).
* Eğitimci gurubun bir üyesi olarak, Iran Aseman Airlines Havayollarının Teknik Bakım Bölümü personeline, Boeing 737-400 Bakım Tip Kursu kapsamında B1/B2 Elektrik, Yangın Tespit/Koruma; Radyo, Seyrüsefer ve Gösterge Paneli Teçhizatları, Motor, Uçuş Kumandaları, Hidrolik Sistemler derslerini İngilizce anlattım (2 Ocak 2016 – 26 Ocak 2016, Tahran)
* TOBB Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makina Müh. Bolum Bşk. Prof. Dr. Ünver Kaynak ve Doç. Dr. Sıtkı Uslu ve ITU, Mühendislik Fakültesi, Uçak ve Uzay Mühendisliği Bolumu Bşk. ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol tarafından yürütülen, “Aydin Büyükefe Doğal Gaz Cevrim Santralinin, Aydin Çıldır Havaalanı Trafik Patenindeki Uçak Trafiğine Etkileri.” İsimli proje bazlı bilimsel analiz çalışmasında “Havacılık Danışmanı” olarak görev yaptım ve çalışmanın havacılık yönüyle bütün analizlerini ve çalışmaya temel teşkil edecek bilimsel havacılık argümanlarını, hem Türkçe, hem de İngilizce dillerinde tamamlayarak, sonuç sunum raporuna katılmaya hazır hale getirdim.
* Hem pilotaj, hem de teknik branşlardaki bütün havacılık konulu akademik derslerde, öğrencilerimin derse yoğun katılımlarını ve ilgilerini sağlayarak, dersi öğrenme ve kavrama kalitelerini yükseltmek becerisine sahibim. Oldukça zevkli gecen derslerimde, öğrencilerimin anlatılanları çok iyi özümseyebilmesi için, günlük yasamdan, havacılık kazalarından, aerodinamik, hidrodinamik, mekanik, statik, fizik, meteoroloji, uçuş, insan fizyolojisi ve benzeri teknik konular ile anlayacakları şekilde bağlantılar kurarak, hava aracı tasarımının uçuş dinamikleri üzerindeki etkilerini, ucusun teorik ve pratik bilgisini, hava aracı ve parça tasarımındaki değişik yaklaşımların aracın kumanda hakimiyetine ve uçuş kalitesine etkilerini ve havacılık ile ilgili diğer bir çok teknik konuyu, çok yönlü, kendine yeterli bir şekilde ve analitik düşünme/öğrenme yeteneklerini ortaya çıkartarak geliştirebilecekleri bir şekilde anlatabilirim. Yukarıda sözü edilen, en önemli havacılık eğitim konularını, hem pilotaj, hem de teknik bakim ve tasarım öğrencilerine, ve yine hem sabit kanatlı (uçaklar), hem de döner kanatlı (helikopterler ve otogyrolar) için, ve yine hem Türkçe, hem de İngilizce eğitim dillerinde olmak üzere, en kaliteli küresel havacılık eğitim standartlarında öğretebilirim.
* Central MIssouri State University (CMSU) 1995 Sonbahar Döneminde, akademik yüksek lisans Mastır eğitimimin kısmi bir gereksinimi olarak, seçmeli özel proje dersi kapsamında, “Bakim Yöneticisi Yaklaşımı ile Hava Aracı Bakımında İnsan Faktörü” konulu bir araştırma çalışması yaptım (bu konunun havacılık eğitiminde önemli bir unsur olarak benimsenmesinden önce).
* CMSU 1997 Sonbahar Döneminde, yine akademik yüksek lisans Mastır eğitimimin kısmi bir gereksinimi olarak, seçmeli özel proje dersi kapsamında, “Havacılık Sektöründe Korsan ve Belgelendirilemeyen Hava Aracı Yedek Parçaları Sorunu” konulu bir araştırma çalışması yaptım. Bu çok kritik konu, 1990’li yılların ortalarında, Amerikan Ulaştırma Bakanlığı tarafından, birçok “yedek parçadan kaynaklanan” hava aracı kazalarının en önemli ortak sorunu olarak tespit edilmişti. Hatta, o donemin Federal Havacılık Dairesi (FAA) Başkanı, sektördeki bu konuyu yeterince ciddiye almadığı ve sureci iyi yönetemediği gerekçesi ile Ulaştırma Bakanlığı Baş Müfettişi tarafından istifaya zorlanmıştı.
* Hava aracı ve otomotiv sistemlerinde ariza tespiti konusunda oldukça yetenekliyim.
* Ayni zamanda montaj ve inşasına da yardım ettiğim bir Avid Amphibian Experimental Homebuilt kategori kit parçalardan inşa edilmiş amfibik deniz uçağının, orijinalinde tek kumanda olan uçuş kumanda sistemini değiştirerek, ‘3 Eksenli bir Çift Kumanda Uçuş Kumanda Mekanizması (iki adet kumanda levyesi ve iki çift istikamet dümeni pedalları)’ tasarlayıp imal ettim.
* Uzun yıllar bir hangarda bırakılmış olan, Dragon 150 Classic tipi iki kişilik British Microlight kategorisindeki kuyruk bek tekerlekli çok hafif bir hava aracını satın alarak, restore ettim ve kendim uçurdum.
* Bir mecburi inişte, Dragon 150 Classic uçağımın ahşap pervanesi kırıldığında, Tik Maun cinsi ahşaptan 72″x 42″ ölçülerindeki kendi pervanemi tasarladım, kontra-laminasyon yöntemi ile imal ettim ve uçuş testlerini başarı ile tamamladım.
* Gövdesi Türkiye’de imal edilen ve diğer parçaları da kısmi olarak yurt dışından gelen kit parçalarından inşa edilen Hummingbird (Vertical Aviation) tipi Experimental kategori homebuilt helikopter projesinin bağımsız teknik mühendislik danışmanlığını yapmaktayım. Mekanik kumanda sisteminin montaj ve ayarlanması sırasında, helikopterin sayklik kumanda sisteminde ileride uçuş emniyeti açısından sorun çıkarabileceğini düşündüğüm küçük bir tasarım hatasını fabrikaya rapor ederek düzeltilmesini temin ettim. Ayrıca, bu araçta kullanılan LS 7 motorunun, yakıt enjeksiyon ve antifirizli sıvı soğutma sistemlerinde bazı iyileştirme ve düzenlemeye yönelik modifikasyonları tasarlayarak, kendi imalat gözetmenliğini yürüttüğüm helikoptere uyguladım.
Diller
* Türkçe ve İngilizce dillerinde, akademik düzeyde bir akıcılık ve hâkimiyete sahibim (okuma, yazma, konuşma ve anlama / tercüme).
Ödüller
* İkincilik Ödülü- NIFA / SAFECON Amerika Birleşik Devletleri Orta – Bati Bölgesi Üniversitelerarası Uçuş Takımları Yarışması / Havaaraclari Teknik Tanımlama Kategorisi – Altus, OK, A.B.D. 1994.
* Centilmen Pilot Ödülü –Türkiye.1. Hava Rallisi 1991
Aktiviteler
* SAFE, Society of Aviation and Flight Educators (Havacilik ve Uçuş Eğitimcileri Cemiyeti): Aktif Üye.
* Experimental Aircraft Association (Deneysel Havaaraçları Birliği), EAA; Eski Üye.
* IZMIR DELTA HAVACILIK KULUBU: Aktif Üye ve Kulübün Uçak Bakim Teknisyeni.
* Deneysel Hava Araçları Yahoo Gurubu; Ortak Kurucu Üye.
* Facebook Deneysel Hava Araçları Gurubu; Aktif Katilimci Üye
* Genel Havacılık Yahoo Gurubu; Aktif Katilimci Üye
* SHGM koordineli “Amatör Yapım Deneysel Kategori Hava Araçları Mevzuat Hazırlama Komitesi”: Üye
* GREENPEACE Foundation; Destekçi ve Üye.
* Central Missouri State University Uçuş Takimi; Eski Takım Üyesi.
* Central Missouri State University Türk Öğrenci Derneği: Eski Başkan.
Hobiler
* Homebuilt-Experimental / Ultralight / Microlight ve Radyo Kumandalı Model Uçak tasarımı, inşaatı ve uçurmak; amatör uçak tasarım, inşa ve bilgisayar ortamında simülasyonlu uçuş test çalışmalarında yer almak (X-Plane hava aracı tasarım ve uçuş simülasyonu programı kullanımı); seyahat etmek, okumak (havacılık ve uzay, otomotiv, mekanik, bilim, koruyucu tıp, psikoloji, nöropsikiatri, davranış bilimleri, kişilik gelişimi, zihinsel gelişim, karsılaştırmalı dünya dinleri, tarih ve dünya politikası ile ilgili konularda), müzik dinlemek (New Age, Klasik Müzik, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği)