Airbus yeni kanat tasarımını test ediyor

Airbus yeni kanat tasarımını test ediyor

Airbus, uçakların devrim yaratabileceğini düşündüğü yeni bir tür deneysel kanadı test ediyor. Yeni ekstra performans kanat göstericisi 6 Kasım’da Fransa’daki Toulouse-Blagnac Havaalanı’ndan ilk kez havalandı. Küçük Cessna Citation VII, Airbus’ın Eylül 2021’de üzerinde çalışmaya başladığı yeni kanat testinin bir parçası.

Testlerin başarılı olması halinde Airbus, uçakların kanatlarını kullanma biçimlerini geliştirerek yakıt tüketimini azaltmalarını sağlayacak devrim niteliğinde bir yol bulabilir. Airbus, projenin “gelecekteki herhangi bir uçak için kanat aerodinamiğini ve performansını iyileştirecek ve optimize edecek teknolojileri hızlandırmaya ve doğrulamaya” odaklandığını belirtti.

Airbus, Citation VII’yi, şirketin uçaklarının genel CO2 emisyonlarını azaltmaya yardımcı olmak için yeni motor çözümleri ve konfigürasyonlarıyla uyumlu olduğunu ve yeni deney kanadıyla donattı.

Şirket, deneysel kanatlar hakkında tam olarak ne gibi yenilikler olduğunu ya da gerçekten başarılı olmaları ve daha fazla kullanılmaları halinde şirketin karbon ayak izini ne kadar düşüreceğini açıklamadı. Ancak, Airbus’ın uçaklardan kaynaklanan emisyonları azaltmak ve onları daha yakıt tasarruflu hale getirmek için üzerinde çalıştığı birçok projeden sadece biri.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version