Airbus ve Boeing’ten Hindistan atağı. Binlerce mühendis alımı yapılıyor

Airbus ve Boeing

Airbus ve Boeing, artan uçak talebini karşılamak ve dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Asya ülkesinin kendisini bir havacılık üretim üssü olarak konumlandırmaya çalıştığı bir dönemde bu ülkedeki varlıklarını genişletmek için Hindistan’daki mühendis arayışlarını genişletiyor.

Hindistan’da her yıl yaklaşık 1,5 milyon yeni mühendis mezun oluyor, dolayısıyla her iki şirket de Hindistan’ı İngilizce konuşan yetenekler için bir kaynak olarak görüyor.

Bloomberg’e göre Airbus 2023 yılında Hindistan’da binden fazla yeni çalışanı işe almayı planlıyor.

Öte yandan Boeing ve tedarikçileri de Hindistan’daki işgücünü arttırmayı planlıyor. Şu anda yaklaşık 18.000 kişiyi istihdam ediliyor ve kısa bir süre önce yaklaşık 1.500 kişiyi işe aldı. Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra Amerikalı üreticinin en çok çalışanının bulunduğu ikinci ülke konumunda.

Önceki hafta Boeing’in ülkedeki varlığını 737 uçaklarını yük gemilerine dönüştürecek bir fabrikanın kurulmasıyla güçlendireceği öğrenildi. Şirketin Hindistan’daki yatırımı yıllık bir milyar doları aşıyor ve çeşitli anlaşmalar imzaladıktan sonra ekonomideki varlığı giderek artıyor.

Airbus ve Boeing, Çin’le kıyaslandığında Hindistan’ı yeni üretim merkezleri kurmak için ilginç bir alternatif olarak görüyor.

Airbus CEO’su Guillaume Faury, Hindistan’ın uçak üretimi için önemli bir uluslararası merkez haline gelmesinin zamanının geldiğini ve ülkenin bunun için doğru yolda olduğunu söyledi.

Hindistan, yetenekli ve ucuz işgücü sayesinde büyük uluslararası şirketler için uzun bir sözleşmeli işçi geçmişine sahiptir. Ülke, teknoloji ve bilgi alanlarında destek sağlayan çalışanların büyük bir bölümüne ev sahipliği yapıyor. Son zamanlarda çok uluslu şirketlerin farklı sektörlerinde yüksek vasıflı işler artmıştır.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, hedeflerinin ülkeyi dünyanın en büyük üçüncü ticari hava pazarı haline getirmek olduğunu açıkladı. Mevcut eğilim de bunu doğrular nitelikte: havayolu faaliyetleri ve rekabet giderek yoğunlaşıyor. Hem yurt içi hem de yurt dışı hava yolculuğu talebi halihazırda pandemi başlamadan önce kaydedilen seviyelere yakın. Ve tahminler bunun yakın gelecekte de devam edeceğini gösteriyor. dedi.

©AirlineHaber.com

Exit mobile version