Airbus Türkiye Başkanı Simon Ward: Türk Hava Yolları Siparişi Tarihi Bir Başarı

Airbus Türkiye Başkanı Simon Ward: Türk Hava Yolları Siparişi Tarihi Bir Başarı

Airbus Türkiye Başkanı Simon Ward, Türk Hava Yolları’nın 220 adet Airbus uçağı siparişini dünya genelinde aldıkları en büyük siparişlerden biri olarak değerlendirdi. Türkiye’nin bu büyük talebinin, Airbus’un 2023 sipariş defterine olumlu etki sağladığını belirten Ward, bu tarihi siparişi gurur verici olarak nitelendirdi.

Ward, Türkiye’den gelen talep üzerine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sadece gövde parçalarından yakıt depolarına, kanatçıklardan perçinlere ve elektrik kablo tesisatlarına kadar çeşitli ürünleri üreten 17 farklı tedarikçisi bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarda da öncü bir iş ortağı olma hedefini dile getirdi.

İstanbul Havalimanı’nın havacılık sektörü için önemine vurgu yapan Ward, “İstanbul Havalimanı’nın yolcu sayısının giderek arttığını görüyoruz. Ocak ayında Avrupa’daki en kalabalık havalimanı oldu” dedi. Airbus Türkiye Başkanı, uzun süreli işbirliğine de vurgu yaparak Türkiye ile ticari ve askeri havacılık alanında başarılı projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Ward, geçen yıl tüm iş kollarında güçlü siparişler aldıklarını ve teslimatları gerçekleştirdiklerini ifade ederken, bu yıl Türk Hava Yolları’ndan gelen 220 uçaklık siparişin ‘en büyük sipariş’ olduğunu vurguladı. Ayrıca, 2024’ün yoğun bir yıl olacağını öngörerek, Türkiye’deki artan uçak sayısını destekleme taahhüdünü dile getirdi.

Exit mobile version