Airbus: Tek pilotlu kokpite daha uzun bir zaman var

Airbus-Tek-pilotlu-kokpite-daha-uzun-bir-zaman-var

Geçen hafta Toulouse’da düzenlenen Airbus Zirvesi, öncelikle sürdürülebilirlik hedeflerini kapsamasına rağmen, endüstrisindeki diğer önemli potansiyel değişikliklere de değindi. Airbus’ın, uzun mesafeli rotalarda tek pilotlu kokpitler için büyük umutları var.

Genel olarak, azaltılmış kokpit mürettebatın faydaları maliyetlerle ilgili. Uçak giderlerinin yaklaşık %25’i personel maliyeti ile ilgili olup mürettebat yaklaşık %13’ünden sorumludur. Bu nedenle, havayolları, daha küçük ölçekli ekiplerin uzun uçuşları yönetebilmesine yardımcı olmak için teknolojiyi kullanmaya istekli. Uçuş operasyonları söz konusu olduğunda her kuruş önemlidir.

“Mürettebatta daha fazla azaltımı sağlamak için teknolojiyi olgunlaştırmamız gerekiyor. Bu nedenle, belirli bir zamanda bir dizi teknoloji incelememiz var.  Daha sonra teknoloji açısından, daha modern olacak bir kokpit için bazı şeyleri otomatikleştirebiliriz”

Airbus , operasyonlarının önceliğinin güvenlik olduğunu vurguluyor ve bunu tehlikeye atmayacak. Bu nedenle şirket, teknolojinin olgunlaşmaya devam etmesini ve hizmetlerin güvenli ve etkili bir şekilde dönüşebilmesi için projeye zaman ayıracak.

Otomasyonla güvenliğin iyileştirilmesi konusunda dikkate değer sonuçlar elde etmektedir. Bu nedenle Airbus, uçakta insan müdahalesini azaltmak için fırsatlar gördüğü için bu yolda devam etmek istiyor.

Exit mobile version