AIRBUS SUÇLU MU?

Airbus’un ihmali 2 yıl önce, Kanada Halifax Stanfield Uluslararası Havalimanı’nda bir kazaya neden oldu. Air Canada, Fransız uçak üreticisine karşı dava açıyor.
Kanada Nova Scotia Yüksek Mahkemesinde açtığı dava ile ilgili açıklamada, Airbus 320’nin eksikliklerini tespit etmediğini iddia etti.
Belgede; uçağın uçuş yolu açısının belirli koşullar altında, dış kuvvetlerden etkilenebileceğini bildirmediğini belirtti.
Bunun yanı sıra, Airbus’ın, pilotları planlanan uçuş yolu açısına göre bir sapmaya karşı uyarıda bulunacak bir uyarı sisteminin olmadığını da iddia ediyor.
28 Mart tarihli iddiada, elle müdahalenin gerekli olduğu koşullarda, uçuş yolundaki bir sapmanın nasıl düzeltmesi gerektiği konusunda yeterli ve / veya doğru bilgi verilmediği belirtildi.
Henüz hiçbir iddia mahkemede ispatlanmadı.
İddia beyannamesi tazminat için bir miktar belirtmiyor ama Air Canada, ihmalkarlık olduğunu ve ihmalkarlığın da  zararlara neden olduğunu söylüyor.
Airbus, hemen bir yorumda ve savunma beyanında bulunmadı.
Air Canada da konu şu anda mahkeme aşamasında olduğu için yorum yapmayı reddetti.
624 Sayılı uçuşta neler Yaşanmıştı?
Air Canada’ya ait Airbus A320 tipi uçak, 133 yolcu ve beş ekibi ile Toronto’dan kalktı. Kanada Halifax kentine olumsuz hava koşulları altında piste sert bir iniş yaptı. Pistten çıkan Air Canada uçağında 23 kişi yaralandı.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ R
Yolcular, piste inerken bir elektrik hattına çarptığını iddia ettikleri uçağın durana kadar gövdesi üzerinde kaydığını belirtti.

 
Halifax havaalanı sözcüsü Peter Spurway, kaza sırasında havaalanında elektriklerin kesik olduğunu ancak iki olay arasında bağlantı olup olmadığını söylemedi.
 

Exit mobile version