Airbus Helicopters, NH90 Standart 2 Prototipi İçin Uçuş Testlerine Başladı

Airbus Helicopters, NH90 Standart 2 Prototipi İçin Uçuş Testlerine Başladı

Airbus Helicopters, Fransız Kara Havacılığı’nın özel kuvvet operasyonlarını desteklemek amacıyla geliştirilen NH90 Standart 2’nin prototipi için uçuş test kampanyasını başlattı. Fransız Silahlı Kuvvetler Bakanlığı, Standart 2 konfigürasyonunda toplam 18 adet NH90 sipariş etti.

Test Programı ve Donanımlar

Uçuş testleri, Fransız Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA) ile mutabık kalınan programa uygun olarak yıl sonuna kadar devam edecek. Standart 2 konfigürasyonu, Safran Euroflir 410 elektro-optik sistemi, yeni bir dijital haritalama sistemi, üçüncü bir mürettebat için donanım ve öz savunma silahlarını barındırabilecek yeni genişletilmiş arka sürgülü pencereleri içeriyor. Ayrıca, daha sonraki bir aşamada entegrasyon için DAS ve yeni nesil Kaska Monteli Görüş Dijital Ekranı (HMSD-DD) için mekanik ve elektriksel ekipmanlarla donatılacak. Bu sistemler, özel kuvvetlerin son derece zorlu koşullarda faaliyet gösterme kabiliyetlerini artıracak.

NATO ve NHIndustries İşbirliği

Bu uçuş testleri, NATO Helikopter Yönetim Ajansı (NAHEMA) ve NHIndustries (NHI) ile ortak şirketler (Airbus Helicopters, Leonardo ve Fokker) tarafından Standart 2 konfigürasyonunda 10 adet NH90 TTH’nin (Taktik Nakliye Helikopteri) geliştirilmesi ve yükseltilmesi için 2020 yılında başlatılan programın bir parçasıdır. Fransız Kara Havacılığı, önümüzdeki on yılın sonuna kadar 81 adet NH90 TTH tedarik edecektir.

NH90 Standart 2’nin uçuş testleri, helikopterin operasyonel kapasitesini ve özel kuvvetlerin zorlu görevlerdeki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir