Airbus Helicopters, GDAT ile 50 adet H160 helikopteri için sözleşme imzaladı

Airbus Helicopters,

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Çin ziyareti sırasında Airbus Helicopters, Çin’in önde gelen helikopter kiralayıcı ve işletmecilerinden GDAT ile 50 adet H160 helikopteri için bir sözleşme imzaladı. Bu sözleşme, helikopterin 2015 yılında tanıtılmasından bu yana H160 için sivil ve özel kamu pazarında verilen en büyük tek sipariş olma özelliğini taşıyor.

Helikopterler özellikle petrol ve gaz platformları, rüzgar çiftlikleri ve liman pilotluğu için açık deniz taşımacılığı dahil olmak üzere enerji sektörünün yanı sıra acil sağlık hizmetleri ve diğer belediye kamu hizmeti görevleri için kullanılacak. Şirketler ayrıca H160’ın Çin’de uzun vadeli başarısını sağlamak için destek ve hizmet kabiliyetleri gibi konularda stratejik bir işbirliği anlaşması imzaladı.

GDAT Yönetim Kurulu Başkanı Peter Jiang açıklamasındaBu sözleşme Fransa ve Çin arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin önemini gösteren mükemmel bir örnektir. Yenilikçi H160 filomuza mükemmel bir katkıdır ve 21 adet H225 helikopterimizle başlayan Çin pazarındaki başarı öykümüzü sürdürmemizi sağlayacaktır. H160 için Çin’de, özellikle de enerji sektöründe büyük bir potansiyel görüyoruz,” dedi .

“Airbus Helicopters 50 yılı aşkın bir süredir Çin helikopter endüstrisinin önemli bir ortağıdır. Bugün Çin üzerinde uçan 300’den fazla Airbus helikopteri var ve 90’dan fazla müşteriye hizmet veriyor,”

Exit mobile version