Airbus Çin’de İkinci Nihai Montaj Hattı Kuracak

Airbus

Fransa’dan Çin’e yapılan devlet ziyareti sırasında Airbus, Çinli havacılık sektörü ortaklarıyla yeni işbirliği anlaşmaları imzaladı.

Airbus’ın Tianjin A320 nihai montaj hattındaki kapasitenin artırılmasına odaklanıyor. Görüşmelerde ayrıca Çinli havayolu şirketlerine 160 uçak tahsis edilmesini öngören bir Genel Şartlar Anlaşması imzalandı ve sürdürülebilir havacılık yakıtlarının üretimde kullanımının arttırılmasına odaklanıldı.

Airbus İcra Kurulu Başkanı Guillaume Faury, Airbus A320 ailesi için uçak montaj kapasitesini Tianjin tesisinde ikinci bir hatla genişletmek üzere bir anlaşma imzaladı. Anlaşma bu hafta Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un huzurunda Tianjin Serbest Ticaret Bölgesi Yatırım Şirketi ve Aviation Industry Corporation of China Ltd ile yapıldı. Anlaşma Airbus’ın küresel üretim ağı genelinde 2026 yılı sonuna kadar ayda 75 uçak üretme hedefine katkıda bulunacak.

Tianjin için ikinci bir montaj hattı

FAL Asia olarak bilinen Tianjin Son Montaj Hattı, faaliyete geçtiği 2008 yılından bu yana 600’den fazla Airbus A320 Ailesi uçağının montajını gerçekleştirdi. Airbus geçen yıl montaj hattını daha büyük varyantı üretecek şekilde yenilemeye başladı ve Kasım ayında üretime başladı. Tesis geçen ay hattan ilk A321neo uçağını teslim etti.

Airbus’ın şu anda dünya çapında dört adet A320 ailesi nihai montaj tesisi bulunuyor. Almanya’nın Hamburg kentindeki merkezde dört montaj hattı bulunuyor. Fransa’daki Toulouse üssü ve Mobile, Alabama’daki ABD merkezi de dahil olmak üzere montaj lokasyonlarının her birinde ikişer montaj hattı bulunuyor. Toulouse tesisinin de dönüşümünü tamamlamasıyla birlikte, dört tesis de yakında A321neo’yu monte etme kapasitesine sahip olacak.

©AirlineHaber.com

Exit mobile version