Airbus Çin'de havacılık geliştirme merkezi açtı

Avrupalı ​​uçak üreticisi Airbus, dünyanın önde gelen inovasyon erişim noktasını oluşturmak için yerel ortaklarla güçlerini birleştirmek amacıyla Çin’in Shenzhen şehrinde bir geliştirme merkezi açtı.
Airbus Çin İnovasyon Merkezi (ACIC), Asya’daki bu Avrupa havacılık devinin ilk ve ABD’deki Silikon Vadisi’nde A3’ten sonra dünyanın ikinci inovasyon merkezi oldu.
Bu yeni merkez, havacılığın geleceğindeki yeniliğin uygulanabilirliğini araştırmak ve uygulamak için bir hedef belirledi. Misyonunu, yetenekler, işletmeler ve çevre dahil olmak üzere yerel gelişmelerden tam olarak yararlanmak ve bunları Airbus’un havacılık uzmanlığıyla birleştirmek olarak belirledi.
Airbus CEO’su Tom Enders.   “Kendimizi Çin’in ortakları olarak görüyor ve sivil havacılık ve sanayi sektörlerinde Çin ile derin bir işbirliği geliştiriyoruz. Airbus’un Shenzhen’deki yenilik merkezi sayesinde Airbus ve mükemmel ortaklarımız Çin’de yeni bir yenilik ayağı oluşturuyoruz dedi.
Çin’in reform ve açılışında öncü bir şehir olan Shenzhen, teknoloji araştırma ve geliştirme, sanayileşme ve uluslararası gelişimde küresel rekabet avantajlarına sahiptir. Aynı zamanda Guangdong-Hong Kong-Macau’nun “Büyük Körfezi” bölgesinde önemli bir şehirdir.
Tam operasyonla ACIC, laboratuar ekipmanları, kabinde yolcu deneyimi, yerleşik İnternet bağlantısı, üretim endüstrisi yeniliği ve kentsel havacılık hareketliliği (UAM) ile ilgili yeni teknolojileri tasarlamaya, test etmeye ve sertifikalandırmaya odaklanılacak.
Airbus ve Shenzhen Ticaret Departmanı, Shenzhen’deki UAM çözümlerini ortak olarak incelemek için bir işbirliği anlaşması imzaladı.
2019’un sonuna gelindiğinde, Shenzhen’in, Airbus ve yerel ortakların ortak çabalarının bir parçası olarak helikopterleri kullanarak UAM hizmetleri sunan ilk şehir olması bekleniyor.
Şu anda, Airbus ticari uçaklarının% 20’den fazlası Çin pazarına giriyor. 2018 yıl sonu itibariyle, yaklaşık 1.700 Airbus uçağı Çin pazarına hizmet etmişti.

Exit mobile version