Airbus 2024 İçin Kriz Yönetiminde: Zorlu Yıl İçin Önlemler Alınıyor

Airbus 2024 İçin Kriz Yönetiminde: Zorlu Yıl İçin Önlemler Alınıyor

Havacılık devi Airbus, 2024 yılının zorlayıcı geçeceğini öngörerek, tedarik zinciri ve genel ekonomik durumdaki aksaklıklara karşı çeşitli önlemler almaya başladı. Bu kapsamda, şirket içi bazı pozisyonların kapatılması ve maliyet kesintileri gündeme geldi.

Tedarik Zinciri ve Ekonomik Sorunlar

Airbus, 2024 ve sonrasında uçak üretim ana işindeki performansını artırmak adına jet üretim hedeflerini kısmak zorunda kaldı. Şirket, tedarik zincirindeki aksaklıklar ve genel ekonomik durumdaki belirsizlikler nedeniyle maliyet kesintilerine gidecek. Bu durum, bazı pozisyonların kaldırılmasını ve işten çıkarmaları da beraberinde getirecek.

Çalışanlara Yazı Gönderildi

CNBC-e’de yer alan habere göre, Airbus CEO’su Christian Scherer, çalışanlarına gönderdiği bir yazıda bazı pozisyonların kaldırılacağını açıkladı. Scherer, genel pozisyon sayısının sınırlandırılacağını belirterek, “geleneksel” bir işten çıkarma planlamadıklarını da vurguladı. Şirket stratejisinde bir değişiklik olmayacağını belirten Scherer, maliyetlerin inceleneceğine dikkat çekti.

Performans İyileştirme Planı

Bir Airbus sözcüsü, performans iyileştirme planının masada olduğunu doğruladı ve “Tedarik zincirindeki devam eden baskı ve genel karmaşık ekonomik durum göz önüne alındığında, çabalarımızı temel konulara yoğunlaştırmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı. Sözcü, ayrıca Boeing’in devam eden krizinin Airbus’ın başlıca rakibini daha iyiye doğru değişmeye zorlayacağını ve Çin’in güçlü devlet desteği ile rekabette istikrarlı bir şekilde yükseldiğini belirtti.

Hedef 2024’ü Kurtarmak

Kaynaklara göre, Ocak ayında baş ticari yöneticilikten uçak üretim CEO’luğuna terfi eden Scherer, son dönemdeki üretim sorunlarından bazı önemli tedarikçileri sorumlu tuttu. Ancak, şirketin temel endüstriyel faaliyetlerinin de gerilediğini kabul ettiği biliniyor. Geçtiğimiz ay Airbus, motor, iç mekan ve bazı aeroyapılardaki eksiklikleri gerekçe göstererek teslimat tahminlerini düşürmüş ve üretim artışını yavaşlatmıştı.

Personel ve Proje Baskıları

Airbus’ın 2024 hedeflerini gerçekleştirmek için, üretimde planlanan artışlarla birlikte genel personel sayısının azaltılmasının, beyaz yakalı pozisyonlar ve bazı ikincil projeler üzerinde baskı yaratacağı belirtiliyor. Airbus, bu zorlu dönemde tedarik zinciri ve ekonomik sorunlarla başa çıkmak için stratejik adımlar atmaya devam edecek.

Exit mobile version