AirAsia Endonezya Uçuşlarını Bir Aylığına Askıya Aldı

airasiana

3 Temmuz Cumartesi günü AirAsia Indonesia, ülkedeki kötüleşen COVID-19 durumu nedeniyle faaliyetlerini en az bir ay süreyle askıya alacağını duyurdu. Havayolu, faaliyetlerin askıya alınmasını Endonezya hükümetinin virüsle mücadele çabalarına bir tür destek olarak nitelendirdi.

AirAsia Group tarafından yapılan açıklamaya göre, havayolunun yurtiçi Endonezya ve uluslararası rotalarındaki tüm tarifeli uçuşlar, 6 Temmuz – 6 Ağustos 2021 tarihleri ​​arasında geçici olarak durdurudu.

“AirAsia, sıkı sağlık ve güvenlik protokollerini uygulayarak geri dönüş misyonlarını, kargoların teslimatını ve diğer temel çıkarları desteklemek için charter ve kargo uçuşlarına hizmet etmeye kararlıdır.”

AirAsia , mevcut rezervasyonlara ve iptal edilen uçuşlardaki rezervasyonlara esnek bir yaklaşım getiriyor. Yolcular, askıya alma süresi boyunca yapılan uçuş rezervasyonlarında, biletleri 730 güne   (iki yıl) kadar geçerli olan bir kredi hesabına dönüştürebilir. Ayrıca uçuş tarifelerini 31 Ekim 2021’e kadar başka bir tarihe değiştirebilirler ve bu da herhangi bir ek ücret ödemeden sınırsız sayıda yapılabilir.

Mayıs ayı boyunca yeni günlük vaka sayıları 5 ila 6 bin arasında dengelenirken, bu rakam Temmuz ayında önemli ölçüde arttı. Yeni günlük vaka sayıları şimdi 20.000’i aşıyor ve tırmanmaya devam ediyor. Vaka sayıları, birçok müslüman Endonezyalı’nın İslami bayram Ramazan Bayramı’nı kutlamak için seyahat etmesinden haftalar sonra, Mayıs sonu ve Haziran başında tırmanmaya başladı.

Endonezya Üniversitesi’nden önde gelen bir epidemiyolog olan Dr Pandu Riono’nun ülkedeki durumu “sürü aptallığı” olarak tanımladığını belirtiliyor.

Bu etiket, Dr Riono’nun dediği gibi karışık mesajlar ve hükümetten gelen zayıf karar alma ile birlikte, halkın sağlık protokollerini takip etmeyi reddetmesi ve aşı olmaya isteksizliği nedeniyle verildi.

Dünyadaki diğer birçok vakada gördüğümüz gibi, ülkenin COVID durumuna bağlı olarak uçuşların askıya alınması 6 Ağustos’dan sonsa da uzatılabilir. Vaka sayıları ve hastaneye yatışlar artmaya devam ederse, durumu kontrol altına almak için daha fazla iptal edilen uçuş bekleyebiliriz.

Exit mobile version